UPDATE

Βόρεια Κορέα: Έφηβοι καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας, επειδή έβλεπαν νοτιοκορεάτικη σειρά


JTeam

18 Ιανουαρίου 2024

Βόρεια Κορέα: Έφηβοι καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας, επειδή έβλεπαν νοτιοκορεάτικη σειρά
«Είναι μόλις 16 ετών, αλλά κατέστρεψαν το ίδιο τους το μέλλον», ακούγεται στο βίντεο

Σπάνιο υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του BBC Κορέας δείχνει τη Βόρεια Κορέα να καταδικάζει δημόσια δύο έφηβους σε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή παρακολουθούσαν K-dramas, δηλαδή νοτιοκορεάτικες ταινίες.

Τα πλάνα, τα οποία φαίνεται να είναι από το 2022, δείχνουν δύο 16χρονα αγόρια με χειροπέδες μπροστά σε εκατοντάδες μαθητές σε ένα υπαίθριο στάδιο.

Δείχνει επίσης ένστολους αξιωματικούς να επιπλήττουν τα αγόρια επειδή δεν «αναλογίζονται τα λάθη τους σε βάθος».

Η νοτιοκορεατική ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης, απαγορεύεται στον Βορρά.

Παρόλα αυτά, ορισμένοι είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν αυστηρή τιμωρία για να αποκτήσουν πρόσβαση σε Κ-dramas, τα οποία έχουν τεράστια παγκόσμια απήχηση.

Πλάνα όπως αυτό είναι σπάνια, επειδή η Βόρεια Κορέα απαγορεύει να διαρρεύσουν στον έξω κόσμο φωτογραφίες, βίντεο και άλλα στοιχεία από τη ζωή στη χώρα. Το συγκεκριμένο βίντεο παραχωρήθηκε στο BBC από το South and North Development (Sand), ένα ερευνητικό ινστιτούτο που εργάζεται με αποστάτες από τον Βορρά.

Υποδηλώνει ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν σκληρότερα τέτοια περιστατικά. Το κλιπ φέρεται να έχει διανεμηθεί στη Βόρεια Κορέα για ιδεολογική εκπαίδευση και για να προειδοποιήσει τους πολίτες να μην παρακολουθούν «παρακμιακές εγγραφές».

Το βίντεο περιλαμβάνει έναν αφηγητή που επαναλαμβάνει την κρατική προπαγάνδα. «Η κουλτούρα του σάπιου καθεστώτος μαριονέτας έχει εξαπλωθεί ακόμη και στους εφήβους», λέει η φωνή, σε μια προφανή αναφορά στη Νότια Κορέα. «Είναι μόλις 16 ετών, αλλά κατέστρεψαν το ίδιο τους το μέλλον», προσθέτει.

Τα αγόρια κατονομάστηκαν επίσης από τους αξιωματικούς και αποκαλύφθηκαν οι διευθύνσεις τους.

Στο παρελθόν, οι ανήλικοι που παραβίαζαν το νόμο με αυτόν τον τρόπο στέλνονταν σε στρατόπεδα εργασίας νέων αντί να μπουν πίσω από τα κάγκελα, και η ποινή ήταν συνήθως μικρότερη από πέντε χρόνια.