UPDATE

5 πράγματα που δεν πρέπει να αφήσεις στο αυτοκίνητο σου και γιατί


JTeam

23 Ιανουαρίου 2024

5 πράγματα που δεν πρέπει να αφήσεις στο αυτοκίνητο σου και γιατί
Αν έχεις την κακή συνήθεια να ξεχνάς πράγματα στο αμάξι σου, τουλάχιστον μην ξεχάσεις τα παρακάτω αντικείμενα

Το αυτοκίνητο μας πολλές φορές μπορεί να μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο, ωστόσο ξεχνάμε πως δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Μέσα στην καθημερινότητα και την βιασύνη, κουβαλάς μαζί σου πράγματα, τα οποία στο τέλος της ημέρας ίσως και να βαριέσαι να επιστρέψεις στη θέση τους.

Ωστόσο αυτή η συνήθεια μπορεί να γίνει «επικίνδυνη» και καταστροφική, ειδικά αν ξεχνάς για μεγάλα χρονικά διαστήματα τα παρακάτω αντικείμενα:

  • Φάρμακα

Τα φάρμακα όσο και να βολεύει η αποθήκευσή τους στο αμάξι, καλό θα ήταν να το αποφύγεις. Πέρα από το γεγονός πως αλλοιώνονται, μπορεί να καταστούν αναποτελεσματικά αν εκτεθούν σε ζεστές θερμοκρασίες και σε περιβάλλον με υγρασία. Καλύτερα να τα κρατήσεις στην τσάντα σου, παρά στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σου.

  • Μπαταρίες

Οι μπαταρίες είναι ένα από τα αντικείμενα που μπορούν να είναι ακόμη και επικίνδυνα, αν κλειστούν στο αυτοκίνητό σου, για μεγάλο χρονικό διάστημα και ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικά, όταν υπάρχει ηλιοφάνεια, και υψηλές θερμοκρασίες, μια μπαταρία μπορεί να υπερθερμανθεί και ακόμη να προκαλέσει μια μικρή έκρηξη. Αν υπάρχει σημαντικός λόγος για να τις μεταφέρεις στο αυτοκίνητο μαζί σου, κράτησε τες σε κάποιο σκιερό και δροσερό μέρος.

  • Γυαλιά ηλίου

Σίγουρα σε κάθε αυτοκίνητο θα βρεις και ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Συνήθως θα είναι ταλαιπωρημένα και κάπως κατεστραμμένα. Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, η αποθήκευση των γυαλιών σου στο αυτοκίνητο είναι μια πολύ κακή ιδέα, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να μεταμορφώσουν τους πλαστικούς σκελετούς και τους φακούς, με αποτέλεσμα να φθαρούν.

  • Λάπτοπ

Το να ξεχάσει κανείς το λάπτοπ του στο αυτοκίνητο είναι πολύ πιο σύνηθες απ' όσο πιστεύεις. Αν το συνηθίζεις και εσύ αυτό, να σου θυμίσουμε πως θερμοκρασίες μόλις 22 βαθμών Κελσίου μπορούν να υπερθερμάνουν έναν φορητό υπολογιστή σε μόλις μισή ώρα, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να προκαλέσουν βλάβες.

  • Αντηλιακό

Τέλος, κράτησε το αντηλιακό σου σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος, και όχι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σου. Εξαιτίας της υγρασίας και της θερμότητας, η σύνθεση του αντηλιακού σου καταστρέφεται και αλλοιώνεται με αποτέλεσμα, να μην σου παρέχει καμία προστασία.