UPDATE

Αμπερ Γκλεν: Η πρώτη ανοιχτά queer Αμερικανίδα που κατακτά τον εθνικό τίτλο


JTeam

31 Ιανουαρίου 2024

Αμπερ Γκλεν: Η πρώτη ανοιχτά queer Αμερικανίδα που κατακτά τον εθνικό τίτλο
Η Άμπερ Γκλεν έγινε η πρώτη queer γυναίκα που κερδίζει το αμερικανικό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ και τοποθετώντας την pride σημαία στους ώμους της αποκάλυψε όλες τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό της μέχρι να φτάσει στη νίκη

Κατά την παραλαβή του χρυσού μεταλλίου της στο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, η 24χρονη queer πατινέρ Άμπερ Γκλεν κρατούσε περήφανα τη σημαία Progress Pride στους ώμους της όσο το πλήθος πανηγύριζε μαζι της.

Η Γκλεν το 2019 αποκάλυψε ότι είναι αμφιφυλόφιλη και πανσέξουαλ και μετά το πρώτο της χρυσό σε εθνικό επίπεδο, μιλώντας στο NBC δήλωσε: «Το να είσαι η πρώτη ανοιχτά queer πρωταθλήτρια γυναικών είναι απίστευτο. Όταν το αποκάλυψα αρχικά, ήμουν τρομοκρατημένη. Φοβήθηκα ότι θα επηρέαζε τις βαθμολογίες μου ή κάτι τέτοιο.

Άξιζε τον κόπο να δω τον αριθμό των νέων ανθρώπων που ένιωσαν πιο άνετα στο περιβάλλον τους στο παγοδρόμιο και που ένιωσαν πως εκπροσωπούνται και πως δεν χρειάζεται να κρύβονται. Επειδή έχεις αυτή την πτυχή δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι κορυφαίος αθλητής».

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen