UPDATE

Ιαματικά λουτρά: Οι επίγειοι παράδεισοι της Ευρώπης για χαλαρωτικές εμπειρίες


Ερασμία Αρβανιτά

12 Φεβρουαρίου 2024

Ιαματικά λουτρά: Οι επίγειοι παράδεισοι της Ευρώπης για χαλαρωτικές εμπειρίες
Unsplash/ Jeff Sheldon
Από τη Ρουμανία μέχρι την Ισλανδία, αυτά είναι τα πιο χαλαρωτικά καταφύγια στην Ευρώπη

Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο και υγιές από το να περιποιείσαι τον εαυτό σου, σωματικά και πνευματικά. Η ασφυκτική καθημερινότητα σε επιφορτίζει συναισθηματικά – και πραγματικά, οι φρενήρεις ρυθμοί με τους οποίους «τρέχει» η ζωή σου, δεν σε αφήνουν να συνδεθείς πραγματικά με εσένα και τις ανάγκες σου.

Ένα ταξίδι, είναι πάντα ο πιο κατάλληλός τρόπος για να «γεμίσεις» τις μπαταρίες σου. Αλλά, ένα ταξίδι που συνδυάζει και μια επίσκεψη σε ιαματικά λουτρά και spa, είναι η top επιλογή. Πολλές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, είναι αφοσιωμένες σε μια διαχρονική ιεροτελεστία, μια ιεροτελεστία που σε προσκαλεί στη βαθιά χαλάρωση, στη σωματική και πνευματική απελευθέρωση και στην καθαρτική εμπειρία που θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο.

Από τη Ρουμανία μέχρι την Ισλανδία, αυτοί είναι μερικοί επίγειοι παράδεισοι για τις πιο χαλαρωτικές εμπειρίες.

Therme Bucuresti – Ρουμανία

Βρίσκεται στη Ρουμανία και είναι το μεγαλύτερο κέντρο ευεξίας στην Ευρώπη, προσφέροντας μια πολυτελή και ταυτόχρονα προσιτή εμπειρία χαλάρωσης. Έχει χωρητικότητα 4.000 ατόμων, διαθέτει 10 πισίνες, 10 σάουνες, 16 νεροτσουλήθρες, τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της Ρουμανίας και τη μεγαλύτερη αστική παραλία της Ευρώπης. Εάν σχεδιάζεις ένα ταξίδι στη Ρουμανία, το Therme Bucuresti αξίζει μια θέση στις must στασεις που πρέπει να κάνεις. Δες το σαν ένα δώρο χαλάρωσης στον εαυτό σου.

Thermae Bath Spa – Μεγάλη Βρετανία

Το Μπαθ αποτελεί τον απόλυτο προορισμό ευεξίας στην Αγγλία. Στο Thermae Bath Spa, συγκεκριμένα, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε πλήθος διαφορετικών προσφορών, που περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων, δίωρη πρόσβαση στο New Royal Bath Main Spa (μόνο για ενήλικες), μία συνεδρία 90 λεπτών στο Cross Bath (για παιδιά), ή κράτηση για μασάζ με θερμή πέτρα. Εάν ταξιδέψεις μαζί με τον σύντροφό σου, τότε οι υπηρεσίες για ζευγάρια, όπως μια συνεδρία μασάζ ή η αρωματοθεραπεία, είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές.

Blue Lagoon – Ισλανδία

Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει το vibe που αισθάνεται όποιος επισκέπτεται τη Blue Lagoon στην Ισλανδία. Είναι η πιο εντυπωσιακή γεωθερμική πισίνα της Ευρώπης, και ενώ δημιουργεί ένα απόκοσμο φυσικό τοπίο, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα τεχνητό συγκρότημα που τροφοδοτείται από το πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία νερό που ανακυκλώνεται από τον κοντινό γεωθερμικό σταθμό παραγωγής ενέργειας, Svartsengi. Στη Blue Lagoon θα ζήσεις μια υψηλού επιπέδου εμπειρία αναζωογόνησης και χαλάρωσης.

Terme di Saturnia – Ιταλία

Η καταπραϋντική ατμόσφαιρα, στο Natural Spa του Termes di Saturnia στην Τοσκάνη, θα σου προσφέρει μια χαλαρωτική εμπειρία ζωής. Τα ιαματικά νερά που αναβλύζουν στις πιο ειδυλλιακές ιαματικές πηγές της Ευρώπης, βρίσκονται σε σταθερή θερμοκρασία 37.5°C και χαρίζουν μια ιδιαίτερη αναζωογόνηση. Εκεί, μπορείς να κολυμπήσεις όλες τις εποχές του χρόνου, να ζήσεις εμπειρίες με θεραπείες με λάσπη - που εκμεταλλεύονται πλήρως τις ηρεμιστικές και καθαριστικές ιδιότητες του μεταλλικού νερού, να κάνεις μασάζ για την εξάλειψη των τοξινών, καθώς και αντιγηραντικές περιποιήσεις προσώπου.

Λουτρά Rudas – Ουγγαρία

Ναι, τα λουτρά Széchenyi, η μεγαλύτερη εγκατάσταση θερμικών λουτρών της Ευρώπης, βρίσκεται στη λίστα πολλών επισκεπτών της Βουδαπέστης, αλλά οι θερμές πηγές του Rudas είναι εξίσου εντυπωσιακές. Οι παραδοσιακές θεραπείες υδάτινου μασάζ που ενσωματώνουν σουηδικές τεχνικές, το χειροποίητο σαπούνι που παρασκευάζεται με λάδι macadamia για εξαιρετικά μεταξένιο δέρμα, αλλά και συνολική χαλαρωτική αίσθηση που νιώθεις στα λουτρά Rudas, δημιουργούν την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης.