UPDATE

Ακόμα μία καταγγελία εις βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση


JTeam

16 Φεβρουαρίου 2024

Ακόμα μία καταγγελία εις βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση
SPLASH via Ideal Image
Ακόμα μία γυναίκα τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση

Στο στόχαστρο νέας καταγγελίας βρίσκεται ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, αφού ακόμα μία γυναίκα τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση. Η γυναίκα, η οποία διατήρησε την ανωνυμία της, προχώρησε σε καταγγελία στις 9 Ιανουαρίου, κατηγορώντας τον 75χρονο ηθοποιό για «σεξουαλική επίθεση σε ευάλωτο άτομο από άνδρα που έκανε κατάχρηση της εξουσίας της θέσης του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του France 24, όσα έγιναν χρονολογούνται από τον Μάρτιο του 2014, με την καταγγέλλουσα να αναφέρει ότι εκείνη ήταν 24 ετών, πρώην βοηθός σκηνικών, όταν συνέβη το περιστατικό. Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Le Courrier de l'Ouest», η γυναίκα ανέφερε πως ο ηθοποιός «τη χάιδεψε σε όλο της το σώμα», ενώ ανέφερε επίσης και τα άσεμνα λόγια που της είπε ο ίδιος στο πλατό, στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Le Magicien et les Siamois», το 2015.

Οι καταγγελίες εις βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ο ηθοποιός τέθηκε υπό δικαστική έρευνα το 2020, ως ύποπτος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, ενώ έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση ή παρενόχληση από 13 γυναίκες. Ο ίδιος, αρνείται τις κατηγορίες. Υπενθυμίζεται ότι το 2020, ο ηθοποιός κατηγορήθηκε για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, αφού η ηθοποιός Σαρλότ Αρνόλντ υπέβαλε τη δική της καταγγελία.

Επίσης, καταγγελία για σεξουαλική επίθεση υποβλήθηκε πέρυσι και από την ηθοποιό Ελέν Δάρας, η οποία δήλωσε ότι ο Ντεπαρντιέ τη χούφτωσε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας το 2007, ωστόσο απορρίφθηκε λόγω παραγραφής. Η Ισπανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ρουθ Μπάθα, δήλωσε και εκείνη ότι είχε καταθέσει ποινική μήνυση στην Ισπανία εναντίον του Ντεπαρντιέ τον περασμένο μήνα, υποστηρίζοντας ότι τη βίασε το 1995 στο Παρίσι.

Οι επανειλημμένες κατηγορίες κατά του Ντεπαρντιέ έχουν ανοίξει ένα πολιτιστικό «πόλεμο» στη Γαλλία, διχάζοντας τον κόσμο του κινηματογράφου.