UPDATE

Αισθάνεσαι πολλή χαρά όταν πέφτεις για ύπνο; Παθαίνεις «happiness attack» και δεν είσαι ο μόνος


JTeam

16 Φεβρουαρίου 2024

Αισθάνεσαι πολλή χαρά όταν πέφτεις για ύπνο; Παθαίνεις «happiness attack» και δεν είσαι ο μόνος
Αν χαμογελάς χωρίς λόγο όταν ξαπλώνεις, μην ανησυχείς. Συμβαίνει σε πολλούς αγνώστους στο ίντερνετ

Πηγαίνεις για ύπνο στο τέλος μίας δύσκολης μέρας και, εκεί που χουχουλιάζεις στα σκεπάσματά σου, ξαφνικά σε κατακλύζει ένα κύμα χαράς –αισθάνεσαι τέτοια χαρά που μπορεί να βάλεις και τα γέλια. Στο TikTok, αυτό έχει όνομα και λέγεται Happiness Attack. Το παθαίνει πολύς κόσμος, οπότε αν σου συμβαίνει, δεν είσαι μόνος.

Σύμφωνα με τη δρ Σέλμπι Χάρις, η οποία ειδικεύεται σε ζητήματα ύπνου, το happiness attack περιγράφεται ως το συναίσθημα χαράς που νιώθεις όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι. Φαντάσου να χαμογελάς πλατιά καθώς μπαίνεις κάτω από το πάπλωμα, βολεύεσαι και βρίσκεις το τέλειο σημείο στο μαξιλάρι.

Αν δεν σου έχει συμβεί, ίσως μία τέτοια αντίδραση να σου φαίνεται παράξενη, όμως έχει εξήγηση: Ουσιαστικά είναι επίσημο ότι η κακή μέρα τελείωσε και έχεις επιτέλους χρόνο να χαλαρώσεις και να την πετάξεις από πάνω σου. Υποσυνείδητα, βλέπεις ότι είναι κάτι που αξίζει να γιορτάσεις.

@dwuan.gandyii No better feeling! #dwuangandyii #fyp #fypシ #feelings #excited #adhd #adhdtiktok #adhdcheck #funny #relatable #happiness #cozy #cozyathome #introvert #bedtime ♬ son original - Adam kevin 🤎

Το κρεβάτι είναι το safe space μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Στο TIkTok, μάλιστα, πολλοί λένε ότι παθαίνουν happiness attacks όταν κάνει κρύο έξω, καθώς στο κρεβάτι βρίσκουν ένα ζεστό καταφύγιο.

@liammillerr

strm my song love and devotion

♬ original sound - Liam Miller

Φυσικά και δεν θα πούμε ότι συμβαίνει σε όλους, ούτε ότι όλα τα happiness attacks μοιάζουν μεταξύ τους. Για κάποιους, είναι απλώς η ανακούφιση που νιώθουν όταν πηγαίνουν για ύπνο. Το καλό είναι ότι, αν χαμογελάς χωρίς λόγο, τώρα ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος. Το κάνουν και άλλοι άγνωστοι στο ίντερνετ.