UPDATE

Hurkle-Durkling: Το νέο TikTok trend σου λέει να ακυρώσεις τα πάντα και να χουζουρέψεις


Στεφανία Παπαδημητρίου

1 Φεβρουαρίου 2024

Hurkle-Durkling: Το νέο TikTok trend σου λέει να ακυρώσεις τα πάντα και να χουζουρέψεις
illustration: Στεφανία Παπαδημητρίου
Είναι το νέο trend που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου

Το TikTok είναι ένα τέλειο μέρος και έχει τα πάντα –από συμβουλές για skincare, μέχρι ανθρώπους να σου διαβάζουν τα Ταρώ και να σου λένε πώς θα πάει η dating ζωή σου (πάντα θα σου λένε ότι σε θέλει και πως είναι ο έρωτας της ζωής σου). Επίσης, σε κάνει να μη θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι, κι όχι επειδή χαζεύεις βίντεο και ξεχνιέσαι, αλλά επειδή υπάρχουν trends με μοναδικό σκοπό να σε ενθαρρύνουν να χουζουρέψεις.

Το bed-rotting που ήξερες, πέθανε. Όντως, αυτή η τάση μένει στο 2023 και τώρα, επειδή «νέα χρονιά, νέοι εμείς», έχουμε το hurkle-durkling (χερκλ ντέρκλινγκ θα το λες). Καταρχάς, να σου πούμε ότι πρόκειται για μία σκωτσέζικη φράση που γεννήθηκε τον 19ο αιώνα και τώρα επιστρέφει για να γίνει η καλύτερη δικαιολογία να ξεκουραστείς όσο αντέχεις. Σημαίνει «να μένεις στο κρεβάτι ακόμη κι όταν ξέρεις ότι είναι ώρα να σηκωθείς. Να ενδίδεις στον πειρασμό να πατήσεις “αναβολή” στο ξυπνητήρι, ειδικά όταν έχεις πράγματα να κάνεις».

Είναι το hurkle-durkling ο λόγος που θα απολυθείς και που θα μείνεις χωρίς φίλους; Ενδεχομένως. Σίγουρα είναι ένας από τους λόγους.

@groundedinneutral who else loves a hurkle durkle? ☁️ 🛌 Here I was calling it “laying in” completely unaware that there was this fun phrase floating around! It’s one of my favorite things to do on a weekend morning but sometimes I’ll wake up early on a weekday just to hurkle durkle. ps. It’s still a true hurkle durkle if you get up to bring coffee/breakfast back to bed. It’s actually ideal. Only a couple days away from a weekend hurkle durkle! ▫️follow @groundedinneutral for more cozy home content ▫️shop my feed on LTK & Amazon Storefront 
#neutralbedroom #bedroomdecor #bedding #makethebed #cozyhome #cozyvibes #neutralhomedecor ♬ original sound - Kira Kosarin

Πώς θα κάνεις hurkle-durkling

Έστω ότι έχεις να σηκωθείς στις 6, να πας γυμναστήριο, να γυρίσεις σπίτι για ένα ντους και να πας στη δουλειά. Ε, θα πατήσεις αναβολή στο ξυπνητήρι, τελευταία στιγμή. Έστω, πάλι, ότι είναι Σάββατο και έχεις να πας σούπερ μάρκετ. Ε, δεν θα το κάνεις –θα μείνεις στο κρεβάτι ως αργά.

Κάνοντας hurkle-durkling, ουσιαστικά μένεις στο ωραίο σου σπίτι, στα μαξιλάρια σου, κάτω από το ζεστό σου πάπλωμα, παρά το γεμάτο πρόγραμμά σου. Κι επειδή ξέρεις ότι τα ακύρωσες όλα απλά και μόνο για να χουζουρέψεις, το στρώμα σου γίνεται εκατό φορές πιο μαλακό.

Δεν είναι τεμπελιά, δεν θα χαραμίσεις την ημέρα σου. Θα το αποκαλέσεις αυτοφροντίδα και θα αναζωογονηθείς. Αν είναι να νιώθεις τύψεις, απλώς μην το κάνεις –σήκω, κάνε γυμναστική και πήγαινε δούλεψε.