UPDATE

3 μύθοι που αφορούν το iPhone και πιθανώς τους πιστεύεις και εσύ


JTeam

20 Φεβρουαρίου 2024

3 μύθοι που αφορούν το iPhone και πιθανώς τους πιστεύεις και εσύ
Η DailyMail κατέρριψε βασικούς μύθους που αφορούν τα iPhones

Ένα νέο άρθρο από την DailyMail κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, αποκαλύπτοντας ορισμένους βασικούς μύθους που πολλοί πιστεύουμε σχετικά με τα iPhones, αλλά δεν ισχύουν.

Το βρεγμένο iPhone και το μπολ με το ρύζι

Ίσως είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μύθους, αφού κατά καιρούς βλέπουμε iPhones βουτηγμένα σε ένα μπολ με ρύζι, αφού έχουν βραχεί προκειμένου να απορροφηθεί η υγρασία. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει.

Η Apple έχει καταστήσει σαφές ότι αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Έχει προειδοποιήσει μάλιστα κατά της χρήσης ρυζιού ως λύση για το στέγνωμα, επειδή μικρά σωματίδια του ρυζιού θα μπορούσαν να εισχωρήσουν στο iPhone και να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά.

Τα σημερινά iPhones είναι πιο ανθεκτικά στο νερό από τους προκατόχους τους, αλλά δεν είναι ακόμα αδιαπέραστα από το νερό, γι' αυτό και η Apple έθεσε σε εφαρμογή την ειδοποίηση ανίχνευσης υγρών. Η ειδοποίηση θα ειδοποιεί τον χρήστη ότι δεν μπορεί να φορτίσει το τηλέφωνο επειδή εντοπίστηκε υγρό και να περιμένει μέχρι να στεγνώσει για να δοκιμάσει ξανά.

Η απενεργοποίηση του Wi-Fi και του Bluetooth θα εξοικονομήσει την μπαταρία

Ένας ακόμη ιδιαίτερα δημοφιλής μύθος. Αυτό μπορεί να ισχύει για τα δεδομένα, ωστόσο το Wi-Fi και το Bluetooth δεν θα επιβαρύνουν την μπαταρία του κινητού σου. Αντ' αυτού, η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης είναι μια καλύτερη λύση, επειδή θα απενεργοποιήσει τις εφαρμογές που καταναλώνουν την μπαταρία και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν ταξιδεύει κανείς σε περιοχές χωρίς σήμα.

Η φόρτιση του iPhone κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να βλάψει την μπαταρία

Αν έχεις στο μυαλό σου, πως το καλύτερο σενάριο φόρτισης του iPhone είναι να το βγάζεις μόλις φτάσει το 100% μέσα στη διάρκεια της ημέρας, τότε κάνεις λάθος. Η εταιρεία έχει προνοήσει και ενημερώνει πως η καλύτερη φόρτιση μπορεί να γίνει το βράδυ.