Η σχέση του κοινού με τα iPhone, είναι μια σχέση αγάπης-μίσους. Καθώς από τη μια έχεις μερικά πολύ δυνατά χαρακτηριστικά, που τα αγαπάς και σου κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη και δημιουργική και, από την άλλη, έχεις και κάποια άλλα χαρακτηριστικά στο iPhone, τα οποία απλά σιχαίνεσαι και σε κάνουν να απορείς.
Ένα από τα συχνότερα παράπονα των χρηστών σχετικά με την Apple, είναι η διάρκεια της μπαταρίας των συσκευών. Και σκέψου να έχεις ένα παλιότερο μοντέλο, πόσο σπαστικό είναι να χρειάζεται να φορτίσεις το κινητό σου, ξανά και ξανά μέσα στη μέρα ειδικά άμα χρησιμοποιείς, χάρτες, δεδομένα, ή τραβήξεις φωτογραφίες.
Ακόμη και στα νέα μοντέλα όμως, τα οποία κυκλοφόρησαν πριν από λίγο καιρό, η μπαταρία δεν είναι και ό,τι καλύτερο, πόσο μάλλον αν τη συγκρίνεις με την μπαταρία που έχουν άλλες εταιρείες με κινητά τηλέφωνα. Μέχρι να αποκτήσεις όμως μια νέα συσκευή, δες εδώ πως μπορείς να διατηρήσεις καλύτερη την μπαταρία στα iPhone, αλλά και πως να την εξοικονομήσεις:
- Κλείσε τις ειδοποιήσεις από εφαρμογές που δεν είναι σημαντικές
Όσο πιο συχνά ανάβει η οθόνη σου, τόσο το χειρότερο, αν θες να κρατήσεις όσο περισσότερο γίνεται τη μπαταρία του κινητού. Επομένως απέφυγε τις άσκοπες ειδοποιήσεις, απενεργοποιώντας τις ειδοποιήσεις σε ορισμένες εφαρμογές.
- Απόφυγε τη φόρτιση της μπαταρίας πάνω από το 100%
Το να αφήνεις στην πρίζα το κινητό σου για ώρες, ενώ έχει ήδη φτάσει στο 100% δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Το κινητό μόλις φόρτιση πλήρως, σταματάει αυτόματα τη φόρτιση με αποτέλεσμα να αρχίζει ξανά να χάνει μπαταρία, και να φτάνει πχ στο 99%. Αν βρίσκεται στη πρίζα, τότε πάλι θα ξεκινήσει αυτόματα η φόρτιση για το 100%. Η διαδικασία αυτή, καλό είναι να αποφεύγεται.
- Κλείσε όσο γίνεται τις υπηρεσίες τοποθεσίας
Πέρα από τους χάρτες, και το GPS, όπου καταναλώνουν πάρα πολλή μπαταρία, υπάρχουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τοποθεσίας όσο τις χρησιμοποιείς για να σου προτείνουν διαφημίσεις κλπ. Κάτι τέτοιο όμως, καταναλώνει ακόμη περισσότερη μπαταρία, γι' αυτό καλύτερα να μη δίνεις έγκριση σε εφαρμογές να συνδέονται με τους χάρτες σου.
- Μην αφήνεις ανοιχτά Bluetooth και AirDrop
Από συνήθεια τα αφήνουμε ανοιχτά, και όποτε χρειάζονται είναι έτοιμα. Αυτό όμως, δεν βοηθά καθόλου στην εξοικονόμηση της μπαταρίας, γι' αυτό καλύτερα να ανοίγουμε και να κλείνουμε τις συγκεκριμένες υπηρεσίες μόνο όταν τις χρειαζόμαστε και όχι να τις αφήνουμε τελείως ανοιχτές.