UPDATE

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω των αγροτών - Η διαδρομή των τρακτέρ για την αποχώρηση


JTeam

21 Φεβρουαρίου 2024

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω των αγροτών - Η διαδρομή των τρακτέρ για την αποχώρηση
@eurokinissi
Οι αγρότες θα αποχωρήσουν σήμερα Τετάρτη (21/02) από το κέντρο της Αθήνας

Τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους μετά το ογκώδες συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Τρίτης (20/02). Η συνέχεια και η μορφή των κινητοποιήσεών τους θα αποφασιστεί πλέον στα μπλόκα όπου θα γίνει και ο απολογισμός του χθεσινού συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αστυνομίας, οι αγρότες πρόκειται να αναχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας κατά τη 1, κατά τμήματα και συντεταγμένα, όπως άλλωστε έγινε και η κάθοδός τους.

Για τον λόγο αυτό θα παραμείνουν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία προκειμένου να γίνει ομαλά και χωρίς προβλήματα η αποχώρηση των τρακτέρ και των αγροτικών οχημάτων. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την αναχώρησή τους, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στην οδό Όθωνος.

Jenny.Gr
@eurokinissi

Το δρομολόγιο της αναχώρησης

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί, θα είναι η αντίστροφη από εκείνην της προσέλευσής τους στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, τα τρακτέρ θα φύγουν από την οδό Πανεπιστημίου προς την πλατεία Ομονοίας. Μέσω της Αγίου Κωνσταντίνου, θα φτάσουν στην πλατεία Καραϊσκάκη και μέσω της Αχιλλέως θα περάσουν στην λεωφόρο Αθηνών.

Από την λεωφόρο Κηφισού τα οχήματα θα μπουν στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Κάστρο Βοιωτίας και στα σημεία από τα οποία ξεκίνησαν, τόσο από την Θεσσαλία όσο και από την Βόρεια Ελλάδα.

«Ύστερα από συνεννόηση με τους εκπροσώπους των αγροτών, γύρω στις 10:00 - 11:00 αναμένεται να ξεκινήσει η αποχώρησή τους σταδιακά. Θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή, Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Λεωφόρος Αθηνών. Λεωφόρος Κηφισού ώστε να επιστρέψουν στις περιοχές τους. Φυσικά, θα συνοδεύονται από περιπολικά της αστυνομίας», σημείωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στο ΜΕGA.

Με πληροφορίες από Reader.gr