UPDATE #NOW

Η κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα: Δεκάδες χιλιάδες τρακτέρ στο Σύνταγμα


JTeam

20 Φεβρουαρίου 2024

Η κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα: Δεκάδες χιλιάδες τρακτέρ στο Σύνταγμα
Eurokinissi
Με τρακτέρ και με τα πόδια, έχοντας πλάι τους φοιτητές, πολιτικούς αρχηγούς της Αριστεράς και την ΑΔΕΔΥ, οι αγρότες έφτασαν στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο

Οι αγρότες έχουν κατακλύσει το Σύνταγμα από νωρίς το απόγευμα, με αφορμή το συλλαλητήριο που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 18:30, με μουσικές, κορναρίσματα από τρακτέρ και φώτα. Η ΑΔΕΔΥ έχει απευθύνει κάλεσμα σύμπραξης μαζί τους, ενώ τους στηρίζουν και φοιτητικοί σύλλογοι –συγκεκριμένα, οι φοιτητές τους αντάμωσαν στα Προπύλαια νωρίτερα σήμερα.

Το κέντρο της Αθήνας είναι σχεδόν απροσπέλαστο ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αλλάζουν ώρα με την ώρα καθώς η ΕΛΑΣ διακόπτει την κυκλοφορία σε κεντρικές αρτηρίες.

Jenny.Gr
Eurokinissi

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με φόντο το αγροτικό συλλαλητήριο:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.