UPDATE

3 σημάδια ότι, τελικά, διαχειρίζεσαι μια χαρά τα οικονομικά σου


JTeam

26 Φεβρουαρίου 2024

3 σημάδια ότι, τελικά, διαχειρίζεσαι μια χαρά τα οικονομικά σου
pexels
Μήπως τα πηγαίνεις πολύ καλύτερα απ' όσο νομίζεις;

Συχνά σκεφτόμαστε τα οικονομικά μας και μας πιάνει απελπισία -τα βάζουμε κάτω και δεν βγαίνουν τα νούμερα, οι υποχρεώσεις είναι πολλές και δύσκολα θα βάλουμε κάτι στην άκρη, στο τέλος του μήνα. Είναι πανεύκολο να νιώθουμε ότι όλα είναι άσχημα, όμως η πραγματικότητα μπορεί και να διαφέρει. Ίσως τα πηγαίνουμε καλύτερα απ’ όσο πιστεύουμε και απλώς χρειαζόμαστε κάποιον για να μας το υπενθυμίσει. Ένα τέτοιο kind reminder θα είναι κι αυτό το άρθρο.

Παρακάτω, θα δούμε 3 σημάδια πως, παρότι η διαχείριση χρημάτων δεν είναι το δυνατό μας σημείο, η προσπάθειά μας αποδίδει, τελικά.

Πληρώνουμε τους λογαριασμούς στην ώρα τους

Αν το ρεύμα, το νερό, τα κοινόχρηστα και το ενοίκιο εξοφλούνται στην ώρα τους, έχουμε ένα πολύ καλό πρώτο βήμα. Σημαίνει πως έχουμε επίγνωση των χρημάτων που περνούν από τα χέρια μας και δεν κάνουμε σπατάλες πριν βεβαιωθούμε ότι μπορούμε.

Βάζουμε οικονομικούς στόχους κάθε μήνα

Είτε αποφασίζουμε να μην πάμε για ψώνια χωρίς λόγο, είτε να βάλουμε στην άκρη 10 ευρώ, είναι σημαντικό να βάζουμε οικονομικούς στόχους. Δεν χρειάζεται να αποφασίσουμε ότι θα ανοίξουμε λογαριασμό αποταμίευσης -όλα μετράνε, έστω και μικρά.

Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι

Δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το να συγκριθούμε με τους γύρω μας, ειδικά αν σ’ αυτήν τη σύγκρουση είμαστε οι χαμένοι. Διαλέγουμε τους φίλους μας που γεννήθηκαν σε πιο εύπορη οικογένεια ή αμείβονται καλύτερα και απλώς γκρινιάζουμε για τη ζωή που μας τα έφερε αλλιώς. Τι γίνεται με τη σύγκριση με τον εαυτό μας, όμως; Αν, κοιτώντας πίσω, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την περασμένη χρονιά, μας αξίζει ένα μπράβο.