UPDATE #NOW

Σταμάτα την αποταμίευση - Τι πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να πλουτίσεις


JTeam

9 Ιουνίου 2023

Σταμάτα την αποταμίευση - Τι πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να πλουτίσεις
Unsplash
Μία ιδέα που αξίζει να σκεφτείς

Αν ρωτήσεις τους boomer γονείς σου πώς να βγάλεις χρήματα, θα σου πουν να κάνεις αποταμίευση. Θα σου πουν, επίσης, να εργάζεσαι όσο πιο σκληρά μπορείς, επειδή μόνο έτσι θα αυξηθεί το ποσό στους τραπεζικούς σου λογαριασμούς. Εσύ ξέρεις ότι κάτι τέτοιο δεν είναι λειτουργικό στην εποχή μας και έχεις βαρεθεί να τους ακούς – ίσως, όμως, δεν έχεις βρει ακόμη την τέλεια απάντηση στο «Ε, και τι θα κάνεις;» που βλέπεις να έρχεται, κάθε φορά που σκέφτεσαι να διαφωνήσεις. Αυτήν την απάντηση ερχόμαστε να σου δώσουμε σήμερα.

Ο Grant Cantone είναι πάμπλουτος και ένα είδος γκουρού οικονομικών. Ξέρει από πρώτο χέρι, λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε, αν θέλουμε να πλουτίσουμε – κι επειδή η γνώση είναι για να μοιράζεται, έγραψε στο Twitter τη συμβουλή του.

«Αυτή η full-time δουλειά σου, δεν θα σου φέρει πλούτη. Το να κάνεις διαρκώς οικονομία, δεν θα σου φέρει πλούτη. Το να ξοδεύεις υπερβολικά, δεν θα σου φέρει πλούτη. Το να φοβάσαι, δεν θα σου φέρει πλούτη», έγραψε. «Σταμάτα την αποταμίευση. Αυτό έκαναν οι γονείς μου, προσπάθησαν να κάνουν οικονομία. Δεν επένδυσαν τα χρήματά τους σωστά. Δεν πήραν λεφτά για να τα αυξήσουν με σοβαρές επενδύσεις, επειδή φοβήθηκαν να τα χάσουν».

Το βασικό, λοιπόν, όπως αναφέρει ο Cardone, είναι να επενδύσουμε τα χρήματά μας σε ακίνητα. Αυτό έκανε ο ίδιος – ξεκίνησε από το μηδέν και τώρα, η αξία των επενδύσεών του ξεπερνά τα $4 δισεκατομμύρια. Κι ο Schwarzenegger, πριν ασχοληθεί με την υποκριτική, είχε ήδη περιουσία $300 εκατομμυρίων επειδή επένδυσε σε ακίνητα – ήταν ο τρόπος του να πληρώσει για τους διαγωνισμούς body building χωρίς να κάνει δουλειά γραφείου. Κι από τα έσοδα των διαγωνισμών, πλήρωνε σεμινάρια και workshops, ώστε να μάθει να επενδύει σωστά και πάρει το πρώτο συγκρότημα κατοικιών του, στη Santa Monica.

Μήπως, λοιπόν, να το σκεφτείς; Μία ιδέα δίνουμε.