UPDATE #NOW

Ας φάνε παντεσπάνι; Στο Reddit, γράφουν ατάκες πάμπλουτων ανθρώπων και πρέπει να τις διαβάσετε


JTeam

10 Απριλίου 2023

Ας φάνε παντεσπάνι; Στο Reddit, γράφουν ατάκες πάμπλουτων ανθρώπων και πρέπει να τις διαβάσετε
Όχι πάμπλουτοι άνθρωποι, μίλησαν με εξωφρενικά πλούσιους ανθρώπους και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε

Κάποτε, η Gwyneth Paltroow είχε πει πως δεν μπορεί να προσποιείται πως είναι μία γυναίκα που βγάζει 25 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο. Είπε ψέματα; Όχι, ήταν κάτι παραπάνω από ειλικρινής. Είναι υπερβολικό να λες δημόσια κάτι τέτοιο, όταν ξέρεις πως είσαι εξαιρετικά προνομιούχος και ίσως προσβάλλεις κόσμο; Ενδεχομένως. Είναι η μόνη που έχει παρόμοια πράγματα; Σίγουρα όχι.

Παρακάτω, θα δούμε τις πιο εξωφρενικές ατάκες πάμπλουτων ανθρώπων, όπως τις έγραψαν στο Reddit τα όχι πάμπλουτα άτομα που τις άκουσαν.

  1. «Μα καλά, γιατί δεν αγοράζεις ένα σπίτι; Θα είναι φθηνότερο από το να πληρώνεις ενοίκιο».
  2. «Ένας 80χρονος μου είπε κάποτε, “Γιατί να έχεις συγκατοίκους; Δεν ξέρω κανέναν που να είχε συγκατοίκους. Φαίνεται υπερβολικό πρόβλημα. Πλήρωσε 100 δολάρια παραπάνω και έχε το κεφάλι σου ήσυχο”».
  3. «Α, σε έπιασε εποχική κατάθλιψη; Γιατί δεν πας στην Καραϊβική για καμία εβδομάδα, και στη Μεσόγειο την επόμενη; Εμένα με βοηθάει».
  4. «Ο σύζυγός μου και εγώ θέλαμε να αγοράσουμε το σπίτι μας και έλεγα σε συνάδελφο ότι φοβόμουν πως δεν είχαμε αρκετά χρήματα. Και τότε ήρθε το αφεντικό. “Απλώς ζήτα βοήθεια από τους γονείς σου. Τα πεθερικά μου, μας έδωσαν 50 χιλιάδες δολάρια όταν πήραμε το πρώτο μας σπίτι, και δώσαμε από 25 χιλιάδες στους γιους μας για να αγοράσουν τα δικά τους”».
  5. «Ο άνθρωπος που δε με πλήρωνε αρκετά, μου είπε να πάρω τα παιδιά μου από το δημόσιο και να τα πάω σε ιδιωτικό σχολείο».
  6. «Δίδασκα σε ένα ιδιωτικό σχολείο, έβγαζα 35 χιλιάδες τον χρόνο, με το ζόρι τα έβγαζα πέρα ως single γονιός. Ήταν γεμάτο πλούσια παιδιά και αδιάφορους γονείς. Σε συνάντηση, ήρθε μία μαμά που ήταν παντρεμένη με CEO, με ετήσιο μισθό 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συζήτηση κατέληξε σε ανακαινίσεις σπιτιών. Ανακαίνιζαν το υπόγειο, που είχε έκταση 280 τετραγωνικά μέρα, και παραπονιόταν για τα έξοδα. Προσπάθησα να κάνω συζήτηση, οπότε είπα κάτι σαν “Α, καταλαβαίνω. Έχω θέματα με τα υδραυλικά και πρέπει να αντικαταστήσω τους σωλήνες. Ευτυχώς είχα επιστροφή φόρου, αλλιώς δε θα μπορούσα να αντεπεξέλθω”. Η απάντησή της; “Α, αγάπη, να χαίρεσαι που είχες επιστροφή φόρου. Δεν έχω πάρει τίποτα πίσω εδώ και 20 χρόνια”».
  7. «Κάποτε, το παιδί ενός πελάτη δώρισε σε συνάδελφο ένα iPad. Ολοκαίνουργιο, του κουτιού. Ο συνάδελφός μου ένιωσε κάπως άβολα που πήρε κάτι τόσο ακριβό από ένα παιδί, αλλά στη συνέχεια το παιδί είπε “Μην ανησυχείς, το πήρα από την ντουλάπα με τα δώρα”. Και μπερδευτήκαμε, δεν ξέραμε τι ήταν αυτό. Φαίνεται πως η οικογένεια είχε μία ντουλάπα γεμάτη τέτοια πράγματα – Apple Watches, φωτογραφικές μηχανές, iPads – οπότε, κάθε φορά που έπρεπε να κάνουν ένα δώρο, ήταν έτοιμοι».

TAGS