UPDATE

Γυναίκες δημοσιογράφοι ανέδειξαν το KIA EV9 ως το καλύτερο της χρονιάς


JTeam

8 Μαρτίου 2024

Γυναίκες δημοσιογράφοι ανέδειξαν το KIA EV9 ως το καλύτερο της χρονιάς
75 γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 52 χώρες, δοκίμασαν προσεκτικά πολλά μοντέλα

Το καλύτερο αυτοκίνητο του Κόσμου για το 2024 από τις δημοσιογράφους του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς από Γυναικεία Επιτροπή», ανακηρύχτηκε το KIA EV9. Πριν προχωρήσουν στην ψηφοφορία, οι 75 γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 52 χώρες δοκίμασαν προσεκτικά πολλά μοντέλα, αξιολογώντας κάθε πτυχή τους. Από τα 63 υποψήφια αυτοκίνητα του 2024 προέκυψαν τα καλύτερα σε κάθε κατηγορία μέσα από τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας.

Οι νικητές ήταν οι εξής:

  • Volvo EX30 (Family Car)
  • BMW Series 5 (Large Car)
  • Kia EV9 (SUV)
  • Volkswagen Amarok (4x4 & Pick-up)
  • Aston Martin DB12 (Exclusive Car)

Στον επόμενο γύρο, οι κριτές ψήφισαν μεταξύ των πέντε αυτοκινήτων, εκείνο που θα έπαιρνε τον τίτλο του «Καλύτερου Αυτοκινήτου στον Κόσμο για το 2024».
Μετά από προσεκτική ανάλυση και λεπτομερή εξέταση, το Kia EV9 υπερίσχυσε ως η κορυφαία επιλογή.

Jenny.Gr

Το ηλεκτρικό επταθέσιο SUV, παρά το μεγάλο μήκος, ξεχωρίζει για την αεροδυναμική του, που συμβάλλει στην εξαιρετική του απόδοση. Ειδικότερα, το Kia EV9 έχει κορυφαίο σχεδιασμό, με προηγμένη τεχνολογία ενώ προσφέρει δυνατότητα φόρτισης διπλής κατεύθυνσης όσο και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

«Το KiaEV9 αλλάζει τα δεδομένα για τα ηλεκτρικά οχήματα. Είναι το μοντέλο που κάνει τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσιτά, φιλικά προς τον χρήστη και επιθυμητά για όλους τους καταναλωτές. Κανένα άλλο όχημα δεν έχει φτάσει ως εκεί και δεν ώθησε τα όρια σχεδιασμού και μηχανικής σε τέτοιο βαθμό», σημείωσε ηΤάνια Γκαζντίκ, μέλος της κριτικής επιτροπής.

Από την πλευρά της, η Σάρα Σόρια, τόνισε ότι «η Kia έχει φτιάξει ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV που ξεχωρίζει για την καλή του αεροδυναμική, τον καινοτόμο σχεδιασμό, τα υψηλά επίπεδα τεχνολογίας - με αυτόνομη οδήγηση έως και επιπέδου 3. Επιπλέον, προσφέρει φόρτιση διπλής κατεύθυνσης και γρήγορη φόρτιση 800 volt».

Τι είναι το Women's Worldwide Car of the Year

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς από Γυναικεία Επιτροπή» είναι το μοναδικό βραβείο αυτοκινήτων στον κόσμο που η κριτική επιτροπή του αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφους αυτοκινήτου. Δημιουργήθηκε από τη Νεοζηλανδή δημοσιογράφο αυτοκινήτου, Σάντι Μίχρε, το 2009. Σήμερα η Σάντι είναι Επίτιμη Πρόεδρος ενώ η MartaGarcía είναι Εκτελεστική Πρόεδρος.

Αυτό το μοναδικό βραβείο έχει ως στόχο την ανάδειξη των καλύτερων αυτοκινήτων κάθε χρονιάς και να δώσει φωνή στις γυναίκες στον αυτοκινητιστικό κόσμο. Τα κριτήρια αξιολόγησης βασίζονται στις ίδιες αρχές που καθοδηγούν οποιονδήποτε οδηγό κατά την επιλογή ενός αυτοκινήτου. Οι κριτές δεν επιλέγουν ένα «γυναικείο αυτοκίνητο» γιατί τα αυτοκίνητα δεν έχουν σχέση με το φύλο. Πτυχές όπως η ασφάλεια, η ποιότητα, η τιμή, ο σχεδιασμός, η ευκολία οδήγησης, τα οφέλη και η περιβαλλοντική επίπτωση, μεταξύ άλλων, λαμβάνονται υπόψη κατά την ψηφοφορία.