UPDATE

Παρίσι: Η Φρανσουάζ Ζιλό παίρνει τη θέση που της αξίζει στο Μουσείο Πικάσο


JTeam

13 Μαρτίου 2024

Παρίσι: Η Φρανσουάζ Ζιλό παίρνει τη θέση που της αξίζει στο Μουσείο Πικάσο
Για πρώτη φορά, το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι θα αφιερώσει μια ολόκληρη ενότητα στα έργα της Φρανσουάζ Ζιλό

Το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι θα περιλαμβάνει πλέον μια ολόκληρη γκαλερί αφιερωμένη στο έργο της Φρανσουάζ Ζιλό, αναδεικνύοντας ότι η καλλιτέχνης ήταν κάτι πολύ περισσότερο από “μούσα” του Πικάσο.

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Μουσείου Πικάσο, Σεσίλ Ντεμπρέ, δήλωσε ότι η Ζιλό, η οποία πέθανε την περασμένη χρονιά σε ηλικία 101 ετών, “επιτέλους παίρνει τη θέση που της αξίζει ως καλλιτέχνιδα”.

Η νέα ενότητα του Μουσείου Πικάσο στο Hôtel Salé θα εξετάσει αρκετές δεκαετίες της καλλιτεχνικής πορείας της Ζιλό, συμπεριλαμβανομένης “της στενής της σχέσης με την ομάδα Réalités nouvelles μέχρι τις μεγάλες τοτεμικές συνθέσεις των εμβληματικών έργων της δεκαετίας του 1980”, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η αίθουσα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην Ζιλό ως καλλιτέχνιδα και όχι ως “μούσα” του Πικάσο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα περιλαμβάνει πίνακες ή φωτογραφίες της από τον ζωγράφο, αλλά μόνο δικά της έργα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του μουσείου, είναι η πρώτη φορά που το Μουσείο Πικάσο θα εξετάσει τη Ζιλό με αυτόν τον τρόπο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr