UPDATE

Ποιο hot girl walk; Το «Fart Walk» είναι το νέο fitness trend και είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι


JTeam

8 Απριλίου 2024

Ποιο hot girl walk; Το «Fart Walk» είναι το νέο fitness trend και είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι
pexels
Περπατάς κυριολεκτικά πιο αεράτα

Είναι άνοιξη του 2024 και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Η εποχή του hot girl walk έχει τελειώσει από πρόπερσι. Πέρσι κάναμε Kendall Roy Stomp και φέτος ξεκινάμε το νέο fitness trend του TIkTok: Το fart walk.

Τι είναι το fart walk; Ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι.

Κάθε μέρα, βάζεις τα αθλητικά σου και βγαίνεις έξω για χαλαρό περπάτημα. Κατά τη διάρκεια αυτού του χαλαρού περπατήματος, αερίζεσαι. Η Μέριλιν Σμιθ, η TikToker που έκανε trend αυτό το trend, εξηγεί πως είναι πολύ λογικό να αναρωτιέσαι γιατί να κάνει κανείς αυτό το πράγμα. «Τρώμε πολλές φυτικές ίνες, οπότε έχουμε αέρια –όλοι έχουν- και, ναι, αερίζεσαι ενώ περπατάς. Γι’ αυτό το ονόμασα έτσι».

Δεν είναι χαριτωμένο, όμως έχει νόημα –ειδικά όταν κάνεις fart walk μετά το φαγητό. Όπως είπε στο Self η γαστρεντερολόγος Λίζα Γκάντζου, η οποία εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, «χρειάζεται να κινείσαι για να βοηθήσεις το φαγητό να κινηθεί».

«Όταν περπατάς, ουσιαστικά βοηθάς την κινητικότητα του πεπτικού συστήματος».

Έρευνα έχει δείξει ότι η φυσική δραστηριότητα μετά το φαγητό βοηθά το στομάχι να αδειάσει και το έντερο να κινηθεί, πράγμα που μειώνει σημαντικά το φούσκωμα. Δέκα λεπτά fart walk είναι αρκετά για να αισθανθείς καλύτερα καθώς αποφορτίζεται όλο σου το σώμα.

Δεν χρειάζεται να το παρασκέφτεσαι. Απλώς περπάτα λίγο μετά το βραδινό σου και θα νιώσεις ξανά ελαφρύς –ειδικά αν νιώθεις ότι έφαγες πολύ. Άσε που θα είσαι έξω, οπότε δεν θα ενοχλήσεις κανέναν.