UPDATE

Η Τρίτη είναι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας - 4 tips για να μην περάσεις τόσο χάλια


JTeam

9 Απριλίου 2024

Η Τρίτη είναι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας - 4 tips για να μην περάσεις τόσο χάλια
Παρακάτω, θα δούμε 4 tips για να μην είναι οι Τρίτες τόσο χάλια. Καλή μας τύχη

Η Τρίτη είναι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας, όλοι το ξέρουν αυτό. Ειδικά αν δουλεύεις Δευτέρα ως Παρασκευή, το παραδοσιακό 8ωρο. Οι Δευτέρες είναι κακές μεν, αλλά όχι αβάσταχτες –έχεις ακόμη την ξεκούραση του Σαββατοκύριακου. Οι Τετάρτες είναι στη μέση, οπότε έχεις μία μικρή ελπίδα για ζωή. Για Πέμπτες και Παρασκευές, δεν το συζητάμε καν –βλέπεις το φως στην άκρη του τούνελ. Οι Τρίτες, όμως; Έχεις κούραση από τη Δευτέρα, έχεις και τρεις ημέρες μπροστά σου, η ξεκούραση είναι πολύ μακριά.

Έρευνα από το 2010 βρήκε ότι είμαστε πιο χαρούμενοι από την Παρασκευή ως την Κυριακή, ενώ η Τρίτη είναι η λιγότερο ξεχωριστή. Και το ακούμε. Αν αισθάνεσαι κι εσύ έτσι, λοιπόν, δεν είσαι μόνος.

Παρακάτω, θα δούμε 4 tips για να μην είναι οι Τρίτες τόσο χάλια. Καλή μας τύχη.

  • Κοιμήσου καλά τη Δευτέρα

Όλα είναι καλύτερα όταν είμαστε ξεκούραστοι, ενώ το να μην κοιμόμαστε καλά, μας γερνάει. Αν καταφέρουμε να ξεκουραστούμε το βράδυ της Δευτέρας, θα ξυπνήσουμε με καλύτερη διάθεση το πρωί και η μέρα θα περάσει κάπως πιο ανώδυνα.

  • Ξεκίνα την ημέρα σου με ενσυνειδητότητα

Δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το να ξυπνάς την Τρίτη και να σκέφτεσαι ότι η ζωή σου είναι χάλια. Ωστόσο, μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να ζήσεις. Απόλαυσε τον καφέ σου το πρωί και δώσε προσοχή στη μυρωδιά ή τη γεύση σου. Μην ανοίξεις τηλεόραση –παρατήρησε τον χώρο γύρω σου και δες το φως να μπαίνει από τα παράθυρα. Κάνε τις διατάσεις σου και τον διαλογισμό σου.

  • Βάλε στο πρόγραμμα πράγματα που σου αρέσουν

Αν βάλεις την ωραία σου γυμναστική, ένα μάθημα κεραμικής, λίγο χορό –κάτι που σου αρέσει, ό,τι κι αν είναι αυτό. Βγες ένα ραντεβού με τον άνθρωπό σου, κανόνισε να δεις τους φίλους σου, να δεις μία ταινία. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις κάτι να περιμένεις και η εργάσιμη Τρίτη σου, θα είναι κάπως καλύτερη.

  • Άσε το κινητό στην άκρη

Προσπάθησε να μην ασχολείσαι τόσο με το κινητό σου τις Τρίτες. Μπορεί να ξεχαστείς πιο εύκολα με το TikTok, όμως δεν θα προσφέρεις τίποτα στον εαυτό σου. Διάβασε ένα βιβλίο, κάνε δουλειές στο σπίτι ή απλώς μην κάνεις τίποτα και απλώς σκέψου αυτά που σε απασχολούν. Μόνο έτσι θα τα λύσεις.