UPDATE

Τιρκουάζ νερά και ινσταγκραμικές τοποθεσίες: 5 μαγευτικές παραλίες στην Ευρώπη


JTeam

12 Ιουνίου 2024

Τιρκουάζ νερά και ινσταγκραμικές τοποθεσίες: 5 μαγευτικές παραλίες στην Ευρώπη
Unsplash
Αν και η Ελλάδα φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες της, υπάρχουν κάποιες στο εξωτερικό που κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι γεμάτο όμορφες και ανέμελες στιγμές, βουτιές στα κρυστάλλινα νερά, πορτοκαλορόζ ηλιοβασιλέματα και ατέλειωτες βόλτες στα γραφικά και μη σοκάκια των νησιών μας. Διαβάζοντας αυτές τις σειρές είμαι σίγουρη ότι κάποιος προορισμός ή κάποια παραλία ήρθε στο μυαλό σου, καθώς κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου.

Η χώρα μας φημίζεται για τις παραδεισένιες παραλίες της με τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, άλλοτε ρηχά κι άλλοτε πιο βαθιά, άλλοτε με άμμο κι άλλοτε με βότσαλα, άλλοτε σε κεντρικές τοποθεσίες κι άλλοτε σε απομονωμένα μέρη ανάμεσα σε μικρά βουναλάκια. Ωστόσο, υπάρχουν και στο εξωτερικό υπέροχες παραλίες που αξίζει να επισκεφτείς έστω και μια φορά στη ζωή σου.

Κι ενώ η λίστα είναι μεγάλη, αφού περιλαμβάνει επιλογές για κάθε γούστο, εμείς συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε τις 5 αγαπημένες μας. Από τη μία άκρη της Ευρώπης ως την άλλη. Από τον βορρά μέχρι τον νότο. Όσο κι αν λατρεύουμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, αυτές οι παραλίες είναι μαγευτικές και δε γίνεται παρά να τις χαζέψεις για ώρα μέχρι να βρεθείς εκεί και να κολυμπήσεις στα τιρκουάζ νερά τους.

Οι 5 ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης

1.Spiaggia Rosa, Σαρδηνία

Ναι, στην Ευρώπη υπάρχει μια ροζ παραλία και αυτή βρίσκεται στη Σαρδηνία. Και μπορεί πέρσι να απογορεύτηκε το μπάνιο και η ηλιοθεραπεία εξαιτίας του υπερτουρισμού, που συνήθιζε να φεύγει παίρνοντας μαζί του ροζ άμμο, όμως το θέαμα - έστω και από τα βράχια - είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Η Spiaggia Rosa βρίσκεται στο νησί Budelli και είναι προσβάσιμη με σκάφος. Το τοπίο θυμίζει αδιαμφισβήτητα έργο τέχνης.

2.Cala Macarella, Μινόρκα

Η Cala Macarella είναι μια όμορφη παραλία στη νότια πλευρά του ισπανικού νησιού Μινόρκα (Menorka) με τιρκουάζ νερά και λευκή άμμο σε ένα καταπράσινο βραχώδες τοπίο. Αυτός ο μικρός κολπίσκος αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο και μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ισπανίας.

3.Playa de las Catedrales, Γαλικία

Τα επιβλητικά σπήλαια, οι βραχώδεις καμάρες και τα καταπράσινα νερά που δημιουργούν παλίρροιες συντίθουν ένα τοπίο γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια. Αποτελεί ένα από τα φυσικά αξιοθέατα της Ισπανίας κι όχι άδικα θα λέγαμε εμείς. Η απαράμιλλη ομορφιά της σε παρακινεί να γίνεις ένα με τη φύση.


4.Dune du Pilat, Γαλλία

Μπορεί να χρειαστεί να περπατήσεις, όμως η θέα που θα αντικρίσεις μετά το τέλος της ανάβασης θα σε αποζημιώσει. Ο αμμόλοφος του Πιλά βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού στη Γαλλία και είναι ο μεγαλύτερος που υπάρχει στην Ευρώπη. Το τοπίο είναι μαγικό κι αν κάτι δεν πρέπει να παραλείψεις να κάνεις, είναι να δεις το ηλιοβασίλεμα. Ενώ ο ήλιος χάνεται στον Ατλαντικό, τα χρώματα στον ουρανό θυμίζουν αφηρημένη τέχνη.

5.Παραλία Vik, Ισλανδία

Η ηφαιστιακή παραλία Vik ή αλλιώς η Μαύρη Παραλία στην Ισλανδία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή τη λίστα. Τα μπλε νερά, τα ορμητικά κύματα, η μαύρη άμμος και οι εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί «κόβουν» την ανάσα. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι εκεί πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς «Game of Thrones». Μπορεί να μην πρόκειται για το πιο ηλιόλουστο μέρος, όμως αυτή η ιδιαίτερη και ξεχωριστή ομορφιά της σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς εκεί.