UPDATE

Οι 5 καλύτερες true crime σειρές στο Netflix


JTeam

15 Ιουνίου 2024

Οι 5 καλύτερες true crime σειρές στο Netflix
Οι σειρές που αξίζει να δεις, για να είναι καλό το καλοκαίρι

Αν σου αρέσει το true crime, πρώτον, έχουμε πολλά κοινά. Δεύτερον, σίγουρα έχεις ξεψαχνίσει το Netflix και ξέρεις πολύ καλά ότι έχει αρκετό content. Από τη μία, αυτό είναι τέλειο, καθώς έχεις πολλές επιλογές. Από την άλλη, η πληθώρα επιλογών είναι που σε δυσκολεύει, καθώς δεν ξέρεις τι να διαλέξεις.

Μόνο το δεύτερο μισό του 2023, οι πιο επιτυχημένες σειρές της δημοφιλούς πλατφόρμας ανήκαν σε αυτήν την κατηγορία -από το Lupin μέχρι το γερμανικό Dear Child και το ισπανικό Βurning Body. Δεν θα αναφερθούμε σε διαχρονικά αριστουργήματα, όπως το Βreaking Bad -όχι σε αυτήν την παράγραφο, τουλάχιστον.

Παρακάτω, θα βρεις τις 5 καλύτερες true crime σειρές του Netflix. Μας ευχαριστείς αργότερα.

A Nearly Normal Family

Μία σειρά έξι επεισοδίων από τη Σουηδία που θα σε καθηλώσει. Βλέπουμε τι συμβαίνει σε μία φαινομενικά τέλεια οικογένεια που ζει στο πανάκριβο σπίτι της στα προάστια, όταν η 19χρονη κόρη κατηγορείται για φόνο.

Bodies

Mία σειρά που «ρούφηξα» σε μία μέρα στο Βερολίνο και έχω προτείνει κυριολεκτικά σε όποιον ξέρω, έχει-δεν έχει Netflix. Η υπόθεση επικεντρώνεται σε τέσσερις ντετέκτιβ που ζουν διαφορετική εποχή: το 1890, το 1941, το 2023 και το 2053. Όλοι τους, ανακαλύπτουν ένα πτώμα. Το ίδιο πτώμα, στο ίδιο σημείο, διαφορετική χρονιά.

Βreaking Bad

Τι να πρωτοπείς για αυτό το αριστούργημα. Ο Γουόλτερ Γουάιτ είναι καθηγητής χημείας που διαγιγνώσκεται με καρκίνο στον πνεύμονα και ξεκινά να «μαγειρεύει» ναρκωτικά, για να μαζέψει χρήματα ώστε η οικογένειά του να είναι εντάξει, όταν εκείνος φύγει από τη ζωή. Σύμμαχός του σε όλο αυτό, ο πρώην μαθητής του, Τζεν Πίνκμαν.

Μεγάλη σειρά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αξίζει κάθε δευτερόλεπτο.

Peaky Blinders

Είναι η πρώτη φορά που όλοι ερωτευτήκαμε τον Κίλιαν Μέρφι. Έξι σεζόν, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και πραγματική συμμορία, το έργο μας μεταφέρει στο Μπέρμιγχαμ λίγο μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Lupin

Μία γαλλική σειρά που πήρε διθυραμβικές κριτικές, κι όχι άδικα. Αποτελείται από τρεις σεζόν και ακολουθεί τις περιπέτειες του Ασάν Ντιόπ, ο πατέρας του οποίου αδικήθηκε από μία οικονομικά επιφανή οικογένεια, και τώρα ο ίδιος θέλει να εκδικηθεί.