UPDATE

7 καταπράσινα πάρκα στην Αθήνα για πικ νικ και ανέμελες βόλτες το καλοκαίρι


JTeam

18 Ιουνίου 2024

7 καταπράσινα πάρκα στην Αθήνα για πικ νικ και ανέμελες βόλτες το καλοκαίρι
Freepik
Μπορεί ο Ιούνιος να συνοδεύεται από υψηλές θερμοκρασίες, όμως πάντα είναι μια καλή στιγμή για πικ νικ

Κάθε χρόνο στις 18 Ιουνίου, ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Πικ Νικ. Μπορεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια να μην είναι τόσο συνηθισμένο να μαζεύονται παρέες όλων των ηλικιών και να πηγαίνουν στα πάρκα για φαγητό, χαλάρωση και παιχνίδια, όμως παλιότερα αποτελούσε αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων.

Στο εξωτερικό, ωστόσο, αποτελεί ένα έθιμο που εξακολουθεί να υπάρχει χειμώνα - καλοκαίρι, καθώς κάθε φορά που βγαίνει ο ήλιος, τα πάρκα γεμίζουν από κόσμο και αποκτούν ξανά ζωή. Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Πικ Νικ, είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψουμε στη φύση, αφήνοντας για λίγο το κινητό από το χέρι μας, και να χαρούμε τα απλά και πιο σημαντικά πράγματα της ζωής, τα οποία υπάρχουν γύρω μας.

Jenny.Gr
Freepik

Αν είσαι γονιός και αναζητάς έναν διαφορετικό τρόπο να περάσεις ποιοτικά το απόγευμα ή το βράδυ με τα παιδιά σου, τώρα που έχουν κλείσει τα σχολεία, η ιδέα του πικ νικ αποτελεί πάντοτε μια πολύ καλή ιδέα. Φαγητό στο γρασίδι, ξεκούραση και άφθονος χώρος για τρέξιμο και παιχνίδι. Βέβαια, ακόμα κι αν δεν είσαι γονιός, το πάρκο είναι ένας καλός τρόπος να πάρεις μια ανάσα δροσιάς, ενώ βρίσκεσαι το καλοκαίρι στην πόλη, και να διασκεδάσεις με την παρέα σου, όπως παλιά. Πιο απλά και πιο ποιοτικά χωρίς τα κινητά στα χέρια σας.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που αναζητάς μέρος για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Πικ Νικ ή για να επισκεφτείς μέσα στο καλοκαίρι - κι όχι μόνο - με τα παιδιά σου, εμείς φτιάξαμε μια λίστα με τα καλύτερα spots στην πρωτεύουσα. Από το κέντρο της πόλης μέχρι πιο απομακρυσμένες περιοχές για να επιλέξεις ό,τι σε βολεύει.

Κτήμα Τατοΐου

Άλσος Συγγρού Κηφισιά

Άλσος Νέας Σμύρνης

Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

Λιπάσματα Πειραιάς

Πεδίον του Άρεως


Άλσος Βεΐκου