UPDATE

Έρευνα λέει ότι οι Millennials θα γίνουν η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία – Είναι προετοιμασμένοι;


JTeam

1 Ιουλίου 2024

Έρευνα λέει ότι οι Millennials θα γίνουν η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία – Είναι προετοιμασμένοι;
Unsplash/ Karl Fredrickson
Η γενιά θα γίνει αποδέκτης 90 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τα επόμενα 20 χρόνια

Baby Boomers, Millennials ή Gen Zers; Όπως όλα δείχνουν, οι Millennials είναι έτοιμοι να γίνουν η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία. Ναι, σωστά διάβασες. Και αμέσως τώρα, θα σου εξηγήσουμε το γιατί.

Η συγκεκριμένη γενιά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Knight Frank, παγκόσμιας εταιρείας συμβούλων ακινήτων, αναμένεται να γίνει αποδέκτης 90 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τα επόμενα 20 χρόνια, κάτι που θα την καταστήσει «την πλουσιότερη γενιά στην ιστορία». Η λεγόμενη «σιωπηλή γενιά», δηλαδή όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1928 και 1945 - και οι baby boomers, που γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964, θα «παραδώσουν τα ηνία» στους Millennials, δηλαδή σε όσους γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996.

Πόσο προετοιμασμένοι είναι, όμως, οι Millennials;

Η συγκεκριμένη γενιά, έχει περιγραφεί πολλές φορές με επίθετα όπως «τεμπέληδες» ή «επιπόλαιοι», σε ό,τι σχετίζεται στη διατήρηση των χρημάτων τους. «Οι millennials δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένοι, όσο η γενιά που δημιουργεί πλούτο», δήλωσε πάντως στο CNBC, ο Σαλβατόρε Μπουσκέμι, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Brahmin Partners.

«Δεν έχουν εξ αρχής τις δεξιότητες να το κάνουν, διότι δεν κλήθηκαν ποτέ, δεν τους έσπρωξε κανείς», δήλωσε. «Και το πρόβλημα είναι, θα έχουν άραγε το κίνητρο αργότερα στη ζωή τους να αποκτήσουν αυτές τις δεξιότητες;», τόνισε.

Οι Millennials επικεντρώνονται κυρίως σε βραχυπρόθεσμους στόχους;

Σύμφωνα με έκθεση της RBC Wealth Management, παρά το γεγονός ότι οι Millennials έζησαν την κρίση του 2008, είναι «πιο απομακρυσμένοι» από τις προκλήσεις του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και του αντικτύπου του, γεγονότα τα οποία διαμόρφωσαν τη στάση των γονέων τους απέναντι στα χρήματα.

Η εταιρεία, μάλιστα, δηλώνει ότι οι Millennials είναι η γενιά που είναι πιθανότερο να ζει «από μισθό σε μισθό». Πάντως, η βασική διαφορά είναι ότι όσοι απλώς «κληρονομούν» περιουσία, βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση, διότι καλούνται ξαφνικά να διαχειριστούν μεγάλο όγκο χρημάτων, αλλά και την πίεση του ενδεχόμενου να τα χάσουν.

«Όσοι δούλεψαν για την περιουσία τους έχουν ένα ισχυρό εσωτερικό επίκεντρο ελέγχου», δήλωσε στο CNBC ένας ψυχοθεραπευτής, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι οι ίδιοι έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και στην ικανότητά τους να την αποκτήσουν ξανά εάν τη χάσουν.