UPDATE

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα για να μας πείσει για την καθαρότητα των υδάτων


JTeam

18 Ιουλίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα για να μας πείσει για την καθαρότητα των υδάτων
Glomex
Η Αν Ινταλγκό το ‘πε και το έκανε

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα πραγματοποιηθούν στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, έχει ξεκινήσει. Αναμφίβολα, αναφερόμαστε στη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση, που έχει γράψει τη δική της ιστορία και έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πολύ τιμητικό για μια χώρα να τους φιλοξενεί.

Η Γαλλία και συγκεκριμένα το Παρίσι βρίσκονται, λοιπόν, στο επίκεντρο, ωστόσο οι λόγοι δεν είναι μόνο θετικοί. Εδώ και καιρό, έχει προκύψει ένα θέμα που αφενός προκαλεί ερωτηματικά και αφετέρου δυσφημεί τη γαλλική πρωτεύουσα. Ο λόγος για την ποιότητα και την καθαρότητα των υδάτων του Σηκουάνα, ο οποίος αποτελεί σήμα κατατεθέν του Παρισιού.

Η Αν Ινταλγκό, η δήμαρχος του Παρισιού, τον περασμένο Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι πρόκειται τον Ιούλιο (δηλαδή τώρα) να βουτήξει στον Σηκουάνα, προκειμένου να επιβεβαιώσει με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι τα νερά είναι καθαρά και κατάλληλα για κολύμβηση. Πηγαίνοντας κόντρα σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι τα ύδατα είναι μολυσμένα, η δήμαρχος βούτηξε και κολύμπησε στο ποτάμι, γεγονός που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

«Τι ευτυχία! Το ονειρευόμαστε εδώ και χρόνια, έχουμε δουλέψει πολύ, πολύ σκληρά γι’ αυτό. Το νερό είναι πολύ καλό, λίγο δροσερό», ήταν τα λόγια της Αν Ινταλγκό μετά το τέλος της βουτιάς της. Θέλοντας να καθησυχάσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους, η ίδια κολύμπησε για μερικά λεπτά, μη κρύβοντας τη χαρά της.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, από το 2016 η χώρα έχει επενδύσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μετατρέψει τον Σηκουάνα και τον Μάρνη σε κατάλληλους και ασφαλείς ποταμούς για κολύμβηση. Παρά τη θαρραλέα κίνηση της δημάρχου, πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να έχουν δισταγμούς και δεύτερες σκέψεις.

Να θυμίσουμε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν σε μια εβδομάδα από τώρα, στις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου.