UPDATE

Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τουρισμό το 2024


JTeam

30 Ιουλίου 2024

Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τουρισμό το 2024
Unsplash
Δεν θα ήταν καλή ιδέα να επισκεφτείς κάποια από αυτές τις χώρες στην άδειά σου

Οι Έλληνες συνηθίζουμε να ταξιδεύουμε τη θερινή περίοδο στα ελληνικά νησιά, ωστόσο υπάρχει και εκείνη η μερίδα που προτιμά να επισκέπτεται μια χώρα του εξωτερικού και να εξερευνά διάφορες πόλεις της. Αν, λοιπόν, ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με χώρες που σίγουρα φέτος καλό θα ήταν να μην επισκεφτείς, γιατί είναι πολύ επικίνδυνες.

Η αλήθεια είναι πως η ασφάλεια και η άνεση στις μετακινήσεις που παρέχει η κάθε χώρα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους επισκέπτες, πριν κλείσουν τα αεροπορικά εισιτήριά τους. Κανένας δεν θέλει να κινδυνέψει στο ταξίδι του, γι’ αυτό φροντίζει να έχει ελέγξει όσο το δυνατόν περισσότερο πράγματα πριν από αυτό.

Κάποιες από τις πόλεις που φημίζονται για την ασφάλεια που παρέχουν στους επισκέπτες είναι το Τόκιο, η Σιγκαπούρη και το Τορόντο. Στην Ευρώπη, το Άμστερνταμ, η Κοπεγχάγη και η Ζυρίχη ανήκουν επίσης σε αυτή την κατηγορία και σίγουρα αποτελούν μια καλή επιλογή για το επόμενο ταξίδι σου. Πρόκειται για οικονομικά αναπτυγμένες χώρες, με κοινωνική ασφάλεια και άρτιες υποδομές υγείας για όλους.

Στην άλλη πλευρά της πυραμίδας βρίσκονται δέκα χώρες που σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Forbes, ανακηρύχθηκαν οι δέκα πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τουρισμό το 2024. Τα κριτήρια γι’ αυτή την επιλογή ήταν τα εξής: η ασφάλεια του ταξιδιού, η προσωπική ασφάλεια, το επίπεδο εγκληματικότητας, ο κίνδυνος για την υγεία μας και το ενδεχόμενο φυσικής καταστροφής.

Στην κορυφή, λοιπόν, αυτής της κατάταξης βρίσκεται η πρωτεύουσα της Βενεζουέλα, το Καράκας. Το ποσοστό εγκληματικότητας στην περιοχή είναι μεγάλο, όπως επίσης και η ανησυχία των κατοίκων για όλους τους παράγοντες ασφαλείας. Παράλληλα, υπάρχει πολιτική αστάθεια, γεγονός που δημιουργεί συνεχείς εντάσεις.

Η λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου

1.Καράκας, Βενεζουέλα
2.Καράτσι, Πακιστάν
3.Γιανγκόν, Μιανμάρ
4.Λάγος, Νιγηρία
5.Μανίλα, Φιλιππίνες
6.Ντάκα, Μπαγκλαντές
7.Μποκοτά, Κολομβία
8.Κάιρο, Αίγυπτος
9.Η πόλη του Μεξικό, Μεξικό
10.Κίτο, Εκουαδόρ