UPDATE

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Γκαμπριέλ Μεντίνα έγινε viral με την «ιπτάμενη» πόζα του - Το ρεκόρ που «έσπασε» στο Παρίσι


JTeam

1 Αυγούστου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Γκαμπριέλ Μεντίνα έγινε viral με την «ιπτάμενη» πόζα του - Το ρεκόρ που «έσπασε» στο Παρίσι
Instagram @gabrielmedina
Ο Γκαμπριέλ Μεντίνα γράφει ιστορία στο Παρίσι

Ο Γκαμπριέλ Μεντίνα είναι επαγγελματίας σέρφερ με διακρίσεις και μετάλλια. Είναι μόλις 30 χρονών, όμως έχει καταφέρει να πετύχει τον στόχο του πολλάκις, καθώς το 2014 έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος που κέρδισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος σέρφινγκ. Ανάλογους τίτλους κέρδισε το 2018 και το 2021, αποτελώντας έναν από τους πιο επιτυχημένους αθλητές στην ιστορία του σερφ.

Ο ίδιος, όμως, είναι ασταμάτητος, αφού βρέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και κατέρριψε ξανά ένα ρεκόρ με τις επιδόσεις του. Ο Γκαμπριέλ Μεντίνα κατάφερε να συγκεντρώσει την εντυπωσιακή βαθμολογία των 9,9, η οποία είναι η υψηλότερη βαθμολογία που έχει δοθεί σε αθλητή μέχρι σήμερα στους αγώνες του Παρισιού. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής γράφει ξανά ιστορία στον χώρο του αθλήματός του.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ωστόσο, έχει γίνει viral και για ακόμα έναν λόγο. Αμέσως μετά την απίθανη βαθμολογία που κέρδισε, πόζαρε σαν ένας άλλος Ίκαρος - χωρίς φτερά - πάνω από τη θάλασσα, αγγίζοντας με το δάχτυλό του το σύννεφο και διατηρώντας απόλυτη συμμετρία με τη σανίδα του. Η φωτογραφία - που είναι άκρως εντυπωσιακή - έχει ενθουσιάσει τον διαδικτυακό κόσμο, που μιλάει με θερμά λόγια για τον «ιπτάμενο» σέρφερ από τη Βραζιλία.

Μιλώντας στους New York Times για το viral «κλικ» που ταξίδεψε σε κάθε γωνιά του κόσμου, ο Γκαμπριέλ Μεντίνα είπε: «Για να είμαστε δίκαιοι, αν οι συνθήκες είναι αυτές που πρέπει, όπως ο καιρός, τα κύματα, το φως, αν ο οδηγός του σκάφους πάνω στο οποίο τραβάμε φωτογραφίες είναι σε σωστή θέση και αν ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς την κάμερα, μπορείς να βγάλεις πολύ ωραίες φωτογραφίες. Τα υπόλοιπα είναι εμπειρία, τάιμινγκ και λίγη τύχη. Αυτά διαφοροποιούν μια καλή από μια σπουδαία φωτογραφία».

Πέρα από τον ενθουσιασμό που προκάλεσε στο κοινό, ο Γκαμπριέλ Μεντίνα εντυπωσίασε και τον τύπο, καθώς το περιοδικό «Time» χαρακτήρισε την εν λόγω φωτογραφία ως «καθοριστική εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024». Μέχρι στιγμής, το περιβόητο αυτό «κλικ» έχει λάβει 6,5 εκατομμύρια likes και πάνω από 100 χιλιάδες σχόλια στον προσωπικό λογαριασμό του αθλητή στο IG.