UPDATE

Νι Ξια Λιάν: Η γηραιότερη αθλήτριας με νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Είναι 61 ετών και παραμένει ασταμάτητη


JTeam

1 Αυγούστου 2024

Νι Ξια Λιάν: Η γηραιότερη αθλήτριας με νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Είναι 61 ετών και παραμένει ασταμάτητη
Getty Images @Jared C. Tilton
Η Νι Ξια Λιάν τονίζει πως ποτέ δεν είσαι μεγάλος για να μάθεις και εμείς συμφωνούμε απόλυτα μαζί της

Η Νι Ξια Λιάν έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, σημειώνοντας ένα νέο και μεγάλο ρεκόρ. Η αθλήτρια με καταγωγή από την Κίνα, που όμως διαγωνίζεται με το Λουξεμβούργο, κατάφερε να κερδίσει την αθλήτρια από την Τουρκία στον πρώτο γύρο του πινγκ πονγκ, αποκτώντας τον τίτλο της γηραιότερης παίκτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι 61 ετών, όμως παραμένει ασταμάτηση. Η Νι Ξια Λιάν έχει λάβει μέρος σε 23 παγκόσμια πρωταθλήματα, κατέχοντας στο βιογραφικό της πολλές διακρίσεις. Η ηλικία της ποτέ δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην αγάπη της για τον αθλητισμό και το πινγκ πονγκ και έτσι, δεν έπαψε να προπονείται και να θέτει στόχους. Άλλοτε μικρούς κι άλλοτε μεγάλους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ήταν ένας από αυτούς και τον πέτυχε.

«Ποτέ δεν είσαι τόσο μεγάλος για να μάθεις», τονίζει η 61χρονη αθλήτρια και μας βρίσκει σύμφωνους. Η προσπάθεια, ο αγώνας και η εξέλιξή της δεν σταματούν. Το πινγκ πονγκ της δίνει ζωή και ατέλειωτη χαρά.

Η φετινή συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η έκτη στην μέχρι τώρα αθλητική διαδρομή της. Στον χθεσινό αγώνα με την Κινέζα παίκτρια, Σουν Γινγκσά, δεν κατάφερε να στεφθεί νικήτρια και έτσι η πορεία της ολοκληρώθηκε. Παρά την ήττα της, απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα από τους θεατές, συγκινώντάς τους με το πάθος και την αφοσίωσή της.

«Ανησυχούσα αν ήμουν αρκετά καλή, αλλά αν δεν παίξεις ποτέ, δεν θα μάθεις ποτέ.Το στιλ μου είναι παλιομοδίτικο, αλλά η τεχνική μου είναι προηγμένη. Μπορείς πάντα να αλλάξεις αυτό που κάνεις και πάντα να βελτιώνεσαι. Ελπίζω να δείξαμε στον κόσμο ότι κάθε ηλικία μπορεί να παίξει και ότι κάθε είδους άνθρωποι μπορούν να παίξουν», δήλωσε η 61χρονη αθλήτρια στη «Guardian» μετά το πέρας του αγώνα.

Έχοντας λάβει το nickname «θεία Νι», η Νι Ξια Λιάν αποτελεί πρότυπο για όλους τους νέους αθλητές, αλλά και τους ανθρώπους της ηλικίας της, ώστε να μην παρατούν ποτέ την προσπάθεια λόγω της ηλικίας τους. Αναμφίβολα, μεγαλύτερος υποστηρικτής της ήταν ο σύζυγό της, ο οποίος δεν σταμάτησε να χειροκροτά την προσπάθειά της.