UPDATE

4 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις, πριν παραδώσεις το δωμάτιο του ξενοδοχείου


JTeam

21 Αυγούστου 2024

4 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις, πριν παραδώσεις το δωμάτιο του ξενοδοχείου
Freepik
Για να έχεις μόνο καλές αναμνήσεις από τις διακοπές σου

Για κάποιους οι διακοπές ολοκληρώθηκαν, για κάποιους συνεχίζουν, ενώ για κάποιους άλλους θα αρχίσουν σε λίγες ημέρες. Ωστόσο, αυτό το θέμα αφορά και στις τρεις κατηγορίες, διότι μπορεί στην πρώτη να μην χρειαστεί άμεσα, ωστόσο κάποια στιγμή θα έχει μεγάλη χρησιμότητα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: Βρίσκεσαι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και ετοιμάζεσαι σιγά - σιγά να το αφήσεις, καθώς πλησιάζει η στιγμή της αναχώρησης. Κλείνεις τη βαλίτσα, παίρνεις το κινητό και τραβάς την πόρτα πίσω σου, αφήνοντας το δωμάτιο. Σωστά; Λάθος!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να μαζεύουμε τα πράγματά μας για την αναχώρηση από τον τόπο των διακοπών κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα πολλές φορές να ξεχνάμε πίσω προσωπικά αντικείμενα. Το συμμάζεμα και το φτιάξιμο της βαλίτσας χρειάζονται χρόνο, αν θέλουμε να τα κάνουμε όλα σωστά και να μην αφήσουμε πίσω μας πράγματα.

Jenny.Gr
Freepik

Οι ειδικοί σε τέτοια θέματα επισημαίνουν πως την ημέρα της αναχώρησής μας από ένα ξενοδοχείο πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας αρκετό χρόνο, ώστε να φτιάξουμε τη βαλίτσα με προσοχή. Συγκεκριμένα, περιέγραψαν τι δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ελέγξουμε.

4 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις να κάνεις πριν φύγεις από το ενοικιαζόμενο δωμάτιό σου

1.Μην παραλείψεις να τσεκάρεις την απλώστρα

Πολλές φορές - ειδικά το καλοκαίρι - αφήνουμε στην απλώστρα πράγματα για να στεγνώσουν, έχοντας στο μυαλό μας ότι θα τα μαζέψουμε και θα τα τοποθετήσουμε στη βαλίτσα πριν την αναχώρηση, ωστόσο τελικά τα ξεχνάμε. Κάπως έτσι χάνουμε ρούχα και πράγματα.

2.Δες ξανά και ξανά όλες τις πρίζες

Φορτιστές για κινητά, laptop, συσκευές μαλλιών είθισται να μένουν στα δωμάτια των ξενοδοχείων, μετά την αναχώρηση των επισκεπτών. Η έλλειψη οργάνωσης και η προσπάθεια να συμμαζέψουν γρήγορα τα πράγματά τους έχει συνέπειες - όπως αυτές - που κοστίζουν. Πριν κλείσεις την πόρτα πίσω σου, λοιπόν, μια ματιά σε όλες τις πρίζες είναι απαραίτητη.

3.Ψάξε το κρεβάτι σου

Όταν βρισκόμαστε σε διακοπές περνάμε αρκετές ώρες στο κρεβάτι. Συνεπώς, βιβλία, ακουστικά, κοκαλάκια, χτένες, πιτζάμες κ.α ενδέχεται να είναι κρυμμένα ανάμεσα στα σεντόνια και να μην τα δούμε με την πρώτη ματιά. Αν θέλεις, λοιπόν, να είσαι σίγουρος ότι δεν άφησες κάτι στο δωμάτιο, σήκωσε τα σεντόνια και τα μαξιλάρια και ψάξε προσεχτικά. Ακόμα, μην παραλείψεις να κοιτάξεις κάτω από το κρεβάτι.

4.Σιγουρέψου ότι δεν άφησες κάτι στο ψυγείο

Είτε πρόκειται για φαγώσιμο είτε για καλλυντικό είτε για ο,τιδήποτε άλλο, είναι κρίμα να το ξεχάσεις γι' αυτόν τον λόγο. Ένας έλεγχος στο ψυγείο του δωματίου πριν το παραδώσεις κρίνεται απαραίτητος.