UPDATE

Τι κάνουν οι rich & famous για να γίνονται ακόμη πιο πλούσιοι


JTeam

30 Αυγούστου 2024

 rich & famous
Οι  rich & famous δεν ζουν πλουσιοπάροχα από τύχη. Ακολουθούν αυτές τις στρατηγικές 

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακριβώς τον τρόπο ζωής των rich & famous. Φανταζόμαστε ότι ζουν σε υπερπολυτελή σπίτια, έχουν πολυτελή αυτοκίνητα- τα οποία δεν οδηγούν απαραίτητα εκείνοι- διαθέτουν γκαρνταρόμπες που κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ και κάνουν διακοπές σε εξωτικά μέρη του πλανήτη όποτε θέλουν. Πίσω από αυτή τη ζωή ωστόσο, κρύβονται σύμβουλοι και κινήσεις που κάνουν τον πλούτο τους να αυξάνεται διαρκώς. Δες εδώ τις οικονομικές στρατηγικές που ακολουθούν για να πάρεις έμπνευση.

1. Κάνουν στρατηγικές επενδύσεις

Μία από τις βασικές οικονομικές συνήθειες των rich & famous είναι οι στρατηγικές επενδύσεις. Τι σημαίνει αυτό; Δίνουν προτεραιότητα στις επενδύσεις σε ακίνητα, μετοχές, επιχειρήσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία που παράγουν εισόδημα. Αυτές οι επενδύσεις όχι μόνο διατηρούν τον πλούτο αλλά παρέχουν επίσης παθητικές ροές εισοδήματος και μακροπρόθεσμες ευκαιρίες ανάπτυξης.

2. Μειώνουν τους κινδύνους

Οι οικονομικά ευκατάστατοι ξέρουν ότι πάντα υπάρχει κίνδυνος αποτυχίας, οπότε κατανέμουν τις επενδύσεις τους σε διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων για να μετριάσουν τον κίνδυνο και να κεφαλαιοποιήσουν διαφορετικές ευκαιρίες. Αυτή η στρατηγική βοηθά στην προστασία του πλούτου τους από τις διακυμάνσεις της αγοράς και την οικονομική ύφεση.


3. Είναι πειθαρχημένοι και ακολουθούν έναν προϋπολογισμό

Σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι δεν μετράνε τι ξοδεύουν, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι πειθαρχημένοι στα έξοδα και δεν ξεφεύγουν από το ομολογουμένως υψηλό κόστος ζωής τους. Θέτουν σαφείς οικονομικούς στόχους, παρακολουθούν τα έξοδα και δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες με βάση την αξία και την αναγκαιότητα. Ζουν κάτω από τις δυνατότητές τους και αποφεύγουν τα περιττά έξοδα. Ξέρουν άλλωστε πολύ καλά ότι “κανείς δεν κάνει περιουσία ξοδεύοντας”.


4. Εστιάζουν στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Οι rich & famous δίνουν προτεραιότητα στη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη έναντι των βραχυπρόθεσμων κερδών. Επενδύουν στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την εξέλιξη τους για να αυξήσουν τις δυνατότητες κερδών και να δημιουργήσουν βιώσιμο πλούτο. Έχουν υπομονή, επιμονή και βάζουν μακροπρόθεσμους στόχους.

5. Χειρίζονται έξυπνα τα χρέη τους

Ενώ τα χρέη μπορεί να είναι ένα δίκοπο μαχαίρι, τα εύπορα άτομα δεν διστάζουν να χρεωθούν προκειμένου να αξιοποιήσουν ευκαιρίες για να αυξήσουν μακροπρόθεσμα τον πλούτο τους. Ξέρουν τη διαφορά μεταξύ καλού χρέους, όπως δάνεια χαμηλού επιτοκίου για επενδυτικούς σκοπούς, και επισφαλών χρεών, όπως καταναλωτικό χρέος υψηλού επιτοκίου και κινούνται αναλόγως.


6. Είναι φιλάνθρωποι

Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι συμμετέχουν ενεργά σε φιλανθρωπικές προσπάθειες γιατί κατανοούν τη σημασία του να δίνουν πίσω στην κοινωνία και να έχουν θετικό αντίκτυπο σε πράγματα που τους ενδιαφέρουν. Η φιλανθρωπία δεν ωφελεί μόνο τις κοινότητες, αλλά παρέχει επίσης φορολογικά πλεονεκτήματα και ενισχύει το όνομά τους.


7. Μαθαίνουν διαρκώς και προσαρμόζονται

Οι πλούσιοι είναι ανοιχτοί στη μάθηση και προσαρμόζονται στις οικονομικές τους στρατηγικές. Παραμένουν ενημερωμένοι για τις τάσεις της αγοράς, τις οικονομικές εξελίξεις και τις επενδυτικές ευκαιρίες, αξιοποιώντας έτσι τις αναδυόμενες τάσεις που τους κάνουν να πλοηγούνται αποτελεσματικά στα μεταβαλλόμενα οικονομικά τοπία.

8. Δημιουργούν πολλαπλές ροές εισοδήματος

Εκτός από τις παραδοσιακές πηγές εισοδήματος, όπως ο μισθός ή τα επιχειρηματικά κέρδη, διερευνούν τις ευκαιρίες παθητικού εισοδήματος μέσω επενδύσεων, δικαιωμάτων, εισοδήματος από ενοίκια ακινήτων και άλλων πηγών.


9. Κάνουν στρατηγικό φορολογικό σχεδιασμό

Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται απλώς τους οικονομικούς τους συμβούλους, αλλά κατανοούν κι εκείνοι πως λειτουργεί το φορολογικό σύστημα και συμμετέχουν στο στρατηγικό φορολογικό σχεδιασμό για την ελαχιστοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων και τη βελτιστοποίηση των κερδών του. Αξιοποιούν δηλαδή φορολογικά πλεονεκτήματα και διερευνούν νόμιμες ευκαιρίες εξοικονόμησης φόρων, ώστε να μην κάνουν συνέταιρο το κράτος.


10. Φροντίζουν το βιωτικό τους επίπεδο

Οι rich & famousι δεν κάνουν εκπτώσεις στον τρόπο που ζουν. Εκτιμούν τις εμπειρίες, τις σχέσεις, την υγεία και την προσωπική ολοκλήρωση ως βασικά συστατικά του πλούτου και της ευτυχίας. Ευθυγραμμίζοντας τον τρόπο ζωής τους με τις αξίες και τους στόχους τους, επιτυγχάνουν μια αίσθηση ολοκλήρωσης πέρα από την οικονομική επιτυχία.