UPDATE

Επιτέλους, πρεμιέρα για τον «Σκαθαροζούμη» - Οι ταινίες που κυκλοφορούν σήμερα στους κινηματογράφους


Δήμητρα Πραντάλου

5 Σεπτεμβρίου 2024

Επιτέλους, πρεμιέρα για τον «Σκαθαροζούμη» - Οι ταινίες που κυκλοφορούν σήμερα στους κινηματογράφους
Imdb / @Courtesy Warner Bros
Όσες ταινίες θα δούμε από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η εβδομάδα που περίμεναν πολλοί, ήρθε. Ο «Σκαθαροζούμης», του Τιμ Μπάρτον, επιστρέφει σε γνώριμα μέρη, 36 χρόνια μετά την πρώτη ταινία. Και επίσημα, από σήμερα, η ταινία προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες και αναμένεται να κοντραριστεί με την ταινία «Ο Απαισιότατος 4», που παραμένει στην κορυφή του ελληνικού box office. Τι άλλο έρχεται, όμως;

Έρχεται το συγκλονιστικό «Strange Darling», η «Υπόθεση Γκολντμάν» και «Ο Κόμης Μόντε Κρίστο». Μία εβδομάδα μετά το πολυσυζητημένο «Τελειώνει με Εμάς», που προσέλκυσε πλήθος κόσμου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν ξανά στους κινηματογράφους.

Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης (Beetlejuice Beetlejuice)

Το περιμέναμε πώς και πώς; Ναι. Ο Τιμ Μπάρτον φέρνει ξανά, δεκαετίες μετά, την ταινία που σημείωσε τεράστια επιτυχία. Ο «Σκαθαροζούμης» είναι επιτέλους εδώ, για να μάς ξυπνήσει το αίσθημα της νοσταλγίας και της χαράς. Ακόμα και αισθητικά, η ταινία έκανε pleasing στα μάτια μας. Βρισκόμαστε στο Γουίντερ Ρίβερ, εκεί όπου η Λίντια (Γουινόνα Ράιντερ), η μητέρα της και η κόρη της, Άστριντ (Τζένα Ορτέγκα), έχουν επιστρέψει εξαιτίας μιας οικογενειακής τραγωδίας. Η Λίντια που είναι ακόμα στοιχειωμένη από τον Σκαθαροζούμη, έρχεται αντιμέτωπη με νέα ανατροπή, όταν η Άστριντ ανακαλύπτει το μυστηριώδες μοντέλο της πόλης, στη σοφίτα, και η πύλη στον άλλο κόσμο ανοίγει κατά λάθος. Και είναι θέμα χρόνου να αναφωνήσει κάποιος το όνομα του Σκαθαροζούμη, για να επιστρέψει ο δαίμονας πίσω.

Strange Darling

Ένα θρίλερ που φέρει την υπογραφή του Τζ. Τ. Μόλνερ στη σκηνοθεσία. Να πούμε κιόλας πως το «Strange Darling» γοήτευσε ακόμα και τον Στίβεν Κινγκ, ο οποίος το χαρακτήρισε αριστούργημα. Κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Η υπόθεση ακολουθεί έναν άντρα που κυνηγά με μανία μία κοπέλα, παγιδεύοντας τη στο σπίτι δύο ηλικιωμένων. Όλα όμως ξεκίνησαν από ένα one-night stand που εξελίχθηκε σε ένα διαστροφικό και αιματηρό κυνηγητό. Το Strange Darling αποτελείται από έξι κεφάλαια, τα οποία δεν έχουν γραμμική σειρά. Είναι πάντως από ταινίες που έχουν συζητηθεί έντονα και πολλοί κάνουν λόγο για το θρίλερ της χρονιάς.

Υπόθεση Γκολντμάν (Le procès Goldman)

Ένα πολιτικό δικαστικό δράμα που συγκλόνισε την Γαλλία, το 1970. Εκείνη τη χρονιά, ο Πιερ Γκολντμάν (Αριέ Βορτχάλτερ) κατηγορήθηκε για τέσσερις ένοπλες ληστείες, εκ των οποίων η μία, οδήγησε στον θάνατο δύο φαρμακοποιών. Το 1976 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε αθώος, γι’αυτό και έγραψε βιβλίο στη φυλακή, προκαλώντας εν συνεχεία διχασμό στη γαλλική κοινωνία. Στην ταινία βλέπουμε όλα τα επιχειρήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης. Να σημειωθεί πως η «Υπόθεση Γκόλνταμ» έχει κερδίσει βραβείο Σεζάρ Α΄ανδρικού ρόλου.

Ο Κόμης Μόντε Κρίστο

Τέλος, έχουμε τη διασκευή του διάσημου μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δούμα, που διαδραματίζεται στη Μασσαλία, το 1815. Ο νεαρός Εντμόντ Νταντές (Πιέρ Νινέ) έχει πάρει προαγωγή για να γίνει καπετάνιος του πλοίου και επιτέλους μπορεί να παντρευτεί την αγάπη της ζωής του. Βέβαια, η επιτυχία του γεννάει και ζήλειες και οι αντίπαλοι του τον οδηγούν στη φυλακή, χωρίς δίκη. Μέχρι που καταστρώνει ένα σχέδιο δραπέτευσης και εκδίκησης.