UPDATE

Θέλεις να επισκεφτείς τη Φοντάνα ντι Τρέβι το 2025; Ίσως χρειαστεί να κάνεις κράτηση


JTeam

6 Σεπτεμβρίου 2024

Θέλεις να επισκεφτείς τη Φοντάνα ντι Τρέβι το 2025; Ίσως χρειαστεί να κάνεις κράτηση
Unsplash/Michele Bitetto
Οι αρχές της Ρώμης εξετάζουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν την πρόσβαση στη Φοντάνα ντι Τρέβι

Είναι ίσως το διασημότερο σιντριβάνι στον κόσμο. Αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα μνημεία της Ρώμης και το σημείο όπου τα πλήθη επισκέπτονται για να ποστάρουν μια καλή φωτογραφία τα social media. Είναι ακόμα πιο μαγευτικό το νύχτα και σίγουρα απαραίτητη στάση εάν επισκεφτείς την Αιώνια Πόλη. Ναι, πολύ σωστά μάντεψες. Μιλάμε για τη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Εάν την έχεις επισκεφτεί, ξέρεις ακριβώς τι γίνεται κάθε μέρα, πρωί και βράδυ. Εάν δεν την έχεις επισκεφτεί, τότε σήμερα θα μάθεις πως το 2025 ίσως χρειαστεί να πληρώσεις ή ακόμα και να κάνεις κράτηση πριν πας. Και ο λόγος ακούει στο όνομα «υπερτουρισμός».

Σύμφωνα με το Reuters, οι αρχές της Ρώμης εξετάζουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν την πρόσβαση στη Φοντάνα ντι Τρέβι, ενόψει μιας χρονιάς που αναμένεται να έχει αυξημένη τουριστική κίνηση. Η ιταλική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει το Ιωβηλαίο του 2025, μια ρωμαιοκαθολική εκδήλωση διάρκειας ενός έτους που αναμένεται να προσελκύσει 32 εκατομμύρια τουρίστες και προσκυνητές.

Jenny.Gr
Unsplash/Andrey Omelyanchuk

Όπως έχει δημοσιευτεί από τα προκαταρκτικά σχέδια, οι επισκέπτες στο σιντριβάνι θα πρέπει να έχουν κάνει προηγούμενη κράτηση, καθώς θα υπάρχει καθορισμένος χρόνος επίσκεψης και περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στα σκαλιά γύρω από αυτό. Οι επισκέπτες ίσως χρειαστεί να κάνουν μια συμβολική συνεισφορά, των ένα ή δύο ευρώ, σύμφωνα με τον σύμβουλο τουρισμού της Ρώμης, Αλεσάντρο Ονοράτο. Οι κάτοικοι της πόλης, θα επισκέπτονται τη Φοντάνα ντι Τρέβι δωρεάν.