UPDATE

Πώς να επιλέξω την κατάλληλη σχολική τσάντα για το παιδί μου


JTeam

7 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να επιλέξω την κατάλληλη σχολική τσάντα για το παιδί μου
Pexels
Τα 6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Η επιλογή της κατάλληλης σχολικής τσάντας για το παιδί σου είναι μια απόφαση που όσο κι αν δεν το πιστεύεις χρειάζεται αρκετή σκέψη, αφου θα επηρεάσει την άνεσή του και την υγεία του.

Γι' αυτό και υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πριν προχωρήσεις στην αγορά της.

Tips για να επιλέξεις τη σωστή σωστή σχολική τσάντα για το παδί σου

Βάρος

Το πρώτο και ίσως πιο σημαντικό κριτήριο είναι το βάρος της ίδιας της τσάντας, πριν ακόμη τοποθετηθούν βιβλία, τετράδια, κασετίνες κτλ. μέσα σε αυτήν.

Η τσάντα θα πρέπει να είναι ελαφριά, καθώς τα παιδιά συχνά αναγκάζονται να κουβαλούν μεγάλο όγκο σχολικών ειδών. Ιδανικά, δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 10-15% του σωματικού βάρους του παιδιού.

Jenny.Gr
Pexels

Εργονομία και σωστή στήριξη

Η σωστή στήριξη της πλάτης είναι καθοριστική για να αποφύγει το παιδί σου προβλήματα όπως πόνους στη μέση ή στον αυχένα.

Πες ναι σε μια τσάντα που διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό με ενισχυμένους ιμάντες ώμων και ενισχυμένη πίσω επιφάνεια για να στηρίζει σωστά τη σπονδυλική στήλη.

Εξίσου σημαντικό είναι οι ιμάντες να ρυθμίζονται εύκολα, ώστε η τσάντα να κάθεται στο σωστό ύψος στην πλάτη του παιδιού και να κατανέμεται ομοιόμορφα το βάρος.

Μέγεθος και χωρητικότητα

Η τσάντα θα πρέπει να είναι κατάλληλη για την ηλικία και το σωματότυπο του παιδιού. Μια πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή θα είναι άβολη και πιθανόν να προκαλέσει προβλήματα στην μεταφορά.

Παράλληλα, θα πρέπει να έχει επαρκή χωρητικότητα για να... έχει μέσα της όλα τα απαραίτητα είδη χωρίς όμως να είναι υπερβολικά μεγάλη, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει το παιδί σου στο βάζει συνεχώς πράγματα και στο τέλος να την παραφορτώσει.

Jenny.Gr
Pexels

Ποιότητα υλικών

Ένα άλλο στοιχείο που δεν πρέπει να αγνοήσεις στιγμή είναι η ποιότητα των υλικών της. Προτίμησε τα ανθεκτικά και αδιάβροχα, που θα προστατεύουν τα σχολικά είδη από τη βροχή και τη φθορά.

Μια ποιοτική τσάντα μπορεί να διαρκέσει για περισσότερα χρόνια και να αντέξει στις καθημερινές προκλήσεις του σχολείου, οπότε αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω, να το έχεις στο μυαλό σου.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι επίσης σημαντικός παράγοντας. Καλό είναι να επιλέξεις μια τσάντα που διαθέτει αντανακλαστικά στοιχεία - πώς κάνουν οι ποδηλάτες τη νύχτα, ε αυτό ακριβώς- ώστε το παιδί σου να είναι ορατό κατά τις μετακινήσεις του, ειδικά αν πηγαίνει με τα πόδια στο σχολείο.

Αυτό θα προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, ιδιαίτερα τις ώρες με χαμηλό φωτισμό -μην ξεχνάς πως τον Χειμώνα νυχτώνει νωρίτερα.

Jenny.Gr
Pexels

Στυλ και προτιμήσεις του παιδιού

Τέλος, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις το παιδί σου για τις προτιμήσεις του. Μια τσάντα με το αγαπημένο του σχέδιο ή χρώμα μπορεί να το ενθαρρύνει να την χρησιμοποιεί με χαρά και να είναι πιο προσεκτικό με αυτήν.

Το στυλ είναι προσωπικό και παίζει ρόλο στην ψυχολογία του, οπότε καλό είναι να του δώσεις την ευκαιρία να συμμετέχει στην επιλογή και να μην του αγοράσεις μια μόνο και μόνο επειδή αρέσει σε εσένα.

Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.