UPDATE

Οικονομικά και γρήγορα: 3 φθινοπωρινά ταξίδια στην Ιταλία, που δεν πρέπει να χάσεις


Άννα Καντζηλιέρη

22 Σεπτεμβρίου 2024

Οικονομικά και γρήγορα: 3 φθινοπωρινά ταξίδια στην Ιταλία, που δεν πρέπει να χάσεις
Shutterstock
Έστω και δύο εικοσιτετράωρα στην Ιταλία αρκούν για να σε γεμίσουν εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές που θα σου μείνουν αλησμόνητες

Αν σχεδιάζεις να κάνεις κάποια σύντομη (ή και όχι) απόδραση αυτό το φθινόπωρο, η Ιταλία είναι η απάντηση που ψάχνεις. Η γειτονική μας χώρα, με την άφθονη πολιτιστική κληρονομιά, τα σημαντικά και επιβλητικά αξιοθέατα, τις λαχταριστές γεύσεις, τις μικρές γειτονιές με τις δεκάδες bistro, τα χρώματα, τα αρώματα είναι ο ιδανικός προορισμός γι’ αυτό το φθινόπωρο.

Τώρα, που η θερμοκρασία κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα και η ζέστη δεν θα επηρεάσει τις ατέλειωτες βόλτες σου, τώρα είναι η ώρα να κλείσεις το εισιτήριό σου για κάποια ιταλική πόλη. Οι επιλογές που παρέχει η Ιταλία είναι πολλές και η απόφαση δύσκολη. Η καθεμία έχει τη δική της ταυτότητα και τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα. Είναι διαφορετικές, όμως συγχρόνως φέρουν πολλές ομοιότητες. Η ιταλική αύρα, η μυρωδιά του φρέσκου καφέ, τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα ιστορικά κτήρια και οι εντυπωσιακές πλατείες είναι τα στοιχεία που τις ενώνουν.

Jenny.Gr
Shutterstock

Το γεγονός ότι η Ιταλία βρίσκεται δίπλα μας αποτελεί ακόμα ένα ισχυρό επιχείρημα να την επισκεφτείς, μιας και μπορείς να προγραμματίσεις το ταξίδι σου ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο. Η Βενετία, η Νάπολη και η Βερόνα είναι οι δικές μας αγαπημένες και τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Δύο εικοσιτετράωρα είναι αρκετά για να γεμίσεις εμπειρίες με φόντο την αριστοκρατική ομορφιά τους.

Ιταλία: Τρεις πόλεις για να επισκεφτείς αυτό το φθινόπωρο - έστω και για Σαββατοκύριακο

-Βενετία

Στη Βενετία ο χρόνος σταματάει. Τα αμέτρητα κανάλια - περίπου 150 - οι ξύλινες γέφυρες, οι γόνδολες που περιφέρονται σε κάθε γωνιά της πόλης, τα μυστηριώδη δρομάκια, τα πολύχρωμα πετρόκτιστα σπίτια και οι ξεχωριστές πλατείες δημιουργούν μια μοναδική σύνθεση που μαγεύει. Αυτή η ιταλική πόλη θα μπορούσε κάλλιστα να είναι βγαλμένη από παραμύθι.

Ένα Σαββατοκύριακο αρκεί για να περιπλανηθείς στα πιο δημοφιλή σημεία της και να πάρεις μια γεύση από τη γαλήνη και την αίγλη της. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις αυθεντικό ιταλικό παγωτό και να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα από το Κανάλ Γκράντε.

Jenny.Gr
Shutterstock

-Νάπολη

Αυτή η πόλη φημίζεται για την αυθεντικότητα, την ποιότητα και την ιστορία της. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η Νάπολη έχει μια δική της γοητεία, ξεχειλίζει από ενέργεια κι όσο περισσότερο τη γνωρίζεις τόσο περισσότερο την ερωτεύεσαι.

Είναι η πατρίδα της αυθεντικής ιταλικής πίτσας, την οποία και φυσικά πρέπει να δοκιμάσεις. Κάθε δρόμος και μια δική του ιστορία, που πρέπει να ανακαλύψεις. Η Νάπολη μπορεί να μην είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας, είναι όμως η καρδιά της. Τα κάστρα, τα μουσεία, οι εκκλησίες, οι υπόγειες στοές, ο πολιτισμός και η κουλτούρα της θα σε παρασύρουν σε ένα ταξίδι που δεν θα θέλεις να έχει επιστροφή - τουλάχιστον σύντομα.

Jenny.Gr
freepik

-Βερόνα

Η Βερόνα για πολλούς αποτελεί την πόλη του έρωτα κι όχι άδικα, αφού είναι η πηγή έμπνευσης του Σαίξπηρ για τον «Ρωμαίο και την Ιουλιέτα». Γι' άλλους, πάλι, είναι ένας επίγειος παράδεισος ιδανικός για μικρές αποδράσεις κάθε στιγμή του χρόνου. Μπορεί να αποτελεί τον λιγότερο οικονομικό προορισμό, ωστόσο δύο ημέρες αρκούν για να τη γυρίσεις όλη και να πάρεις μια γεύση από την πλούσια ιστορία της.

Ο ποταμός Αδίγης διασχίζει το κέντρο της πόλης και γύρω του απλώνονται τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, όπως η Αρένα της Βερόνας, το μπαλκόνι της Ιουλιέτας, ο πύργος Lamberti και το κάστρο Castelvecchio. Φυσικά, μην παραλείψεις να δειπνήσεις σε ένα τοπικό εστιατόριο και να δοκιμάσεις τοπικές συνταγές - εκτός από πίτσα και μακαρόνια.

Jenny.Gr
Shutterstock