UPDATE

30 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο στα «Φιλαράκια»: Αυτές τις σκηνές θα τις βλέπουμε ξανά και ξανά


JTeam

23 Σεπτεμβρίου 2024

30 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο στα «Φιλαράκια»: Αυτές τις σκηνές θα τις βλέπουμε ξανά και ξανά
Αν και δυσκολευτήκαμε να αποφασίσουμε ποιες να επιλέξουμε

Ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου του 1994, που τα Φιλαράκια συστήθηκαν για πρώτη φορά στο αμερικανικό κοινό, μέσω του NBC. Ποιος να περίμενε πως αυτή η comfort σειρά, που ήταν να ονομαστεί αρχικά «Insomnia Cafe», «Six of One» ή «Friends Like», θα έκανε τεράστια επιτυχία και θα άλλαζε τον χάρτη της αμερικανικής τηλεόρασης, καθώς και τις ζωές των έξι πρωταγωνιστών; Γνώρισαν την αποθέωση στην ολότητά της και την απολαμβάνουν μέχρι σήμερα.

Τα Φιλαράκια έκλεισαν, χθες, 30 χρόνια από την προβολή του πρώτου επεισοδίου, ωστόσο αυτή η επέτειος δεν ήταν σαν τις προηγούμενες, αφού η απώλεια του Τσάντλερ Μπινγκ, την επισκίασε. Εμείς πάντως, ως αληθινοί θαυμαστές της σειράς, την τιμήσαμε δεόντως, βλέποντας ξανά αγαπημένα μας επεισόδια. Μετά από τόσα χρόνια, ξέρουμε ποια είναι.

Αλλά επειδή εδώ στο Jenny αγαπάμε τα Φιλαράκια και όλες έχουμε το μέτρημα από τις πόσες φορές έχουμε δει τα επεισόδια, συγκεντρώσαμε τις πιο αγαπημένες μας σκηνές. Αν και για την κάθε μία ξεχωριστά, ήταν δύσκολο να επιλέξει μία συγκεκριμένη σκηνή, τελικά καταλήξαμε στις ακόλουθες.

Jenny.Gr
@IMDb

Η πρόταση γάμου του Τσάντλερ στην Μόνικα

Είναι λίγες οι σκηνές που έχουμε συγκινηθεί και ενίοτε έχουμε κλάψει στα Φιλαράκια, ωστόσο η πρόταση γάμου του Τσάντλερ στην Μόνικα, είναι μία εξ αυτών. Την ξεκίνησε η Μόνικα, την ολοκλήρωσε ο Τσάντλερ. Υπέροχο δίδυμο. Πραγματικά δεν υπάρχει πιο messy και ταυτόχρονα ρομαντικός τρόπος να ζητήσεις από κάποιον να σε παντρευτεί, εξού και λατρέψαμε την σκηνή.

Το δερμάτινο παντελόνι του Ρος

Το παθαίνετε κι εσείς, κάθε που φορά που φοράτε δερμάτινο παντελόνι και δυσκολεύεστε να το φορέσετε ή να το αφαιρέσετε, να σκέφτεστε σχεδόν πάντα τον Ρος; Ή είμαστε μόνοι μας σε αυτό; Η απεγνωσμένη του προσπάθεια, εν μέσω ραντεβού (μη σου τύχει), να φορέσει ξανά το δερμάτινο παντελόνι, είναι από τις πιο αστείες σκηνές στα Φιλαράκια.

Η... ακατάστατη φιλενάδα του Ρος

Εντάξει, δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουμε εκτός λίστας το επεισόδιο που ο Ρος γνωρίζει την πιο ακατάστατη και βρώμικη κοπέλα ever. Όσες σκηνές γυρίστηκαν στο σπίτι είναι μία και μία. Από την αντίδραση του όταν είδε το χάος πρώτη φορά, μέχρι τη στιγμή που σκοτώνει έναν ποντικό, με την κοπέλα να νομίζει πως είναι το χαμένο χάμστερ της. Top.

Η έκπληξη της Ρέιτσελ στο Ρος

Ε, ναι. Το ζευγάρι που θέλαμε από την αρχή μαζί, μάς χάρισε την καλύτερη σκηνή (ίσως μετά το πρώτο τους φιλί) στο τέλος. Η Ρέιτσελ κατεβαίνει από το αεροπλάνο και κάνει έκπληξη στον Ρος, δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία στην σχέση τους. Υ-π-έ-ρ-ο-χ-η σκηνή.

Το λάθος όνομα στον γάμο του Ρος

Ακόμα θυμόμαστε την πρώτη φορά που είδαμε αυτό το επεισόδιο και την αντίδρασή μας όταν ο Ρος αντί για Έμιλι, είπε Ρέιτσελ. Οι εναλλαγές στις σκηνές, με τους πάντες να έχουν αιφνιδιαστεί, ήταν η απόλυτη ταύτιση. Επική σκηνή.