UPDATE

Στην Ινδία, μια γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε από αστυνομικούς μέσα σε αστυνομικό τμήμα


JTeam

24 Σεπτεμβρίου 2024

Στην Ινδία, μια γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε από αστυνομικούς μέσα σε αστυνομικό τμήμα
Unsplash/ Carlos Torres
H ίδια περιγράφει σε βίντεο τον εφιάλτη της

Μία ακόμα ανατριχιαστική υπόθεση κάνει τον γύρο διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Αυτήν τη φορά, μια γυναίκα στην Ινδία κατήγγειλε πως δέχτηκε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από μια ομάδα αστυνομικών, μέσα σε αστυνομικό τμήμα, σε μια πολιτεία της Ινδίας, την Οντίσα. Μετά τους ισχυρισμούς της, τέσσερις αστυνομικοί – μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Όπως διαβάζουμε στο BBC, η 32χρονη γυναίκα έχει αναρτήσει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο όποιο περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την κακοποίησή της. Σύμφωνα με την ίδια, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν μαζί με τον σύντροφό της έκλεισε το εστιατόριο που διατηρεί καθώς την είχε παρενοχλήσει μια ομάδα αντρών στον δρόμο. Το ζευγάρι απευθύνθηκε στην αστυνομία, ζητώντας ένα περιπολικό και οι αρχές όχι μόνο αρνήθηκαν να καταγράψουν τις καταγγελίες τους, αλλά και τους έβριζαν. «Όταν τους είπα ότι ήμουν απόφοιτος νομικής και γνώριζα τα δικαιώματά μου, θύμωσαν ακόμα περισσότερο», σημειώνει η γυναίκα στο βίντεο.

Η ίδια, περιγράφει πως οι αρχές έβαλαν τον σύντροφο και αρραβωνιαστικό της στο κρατητήριο. «Όταν διαμαρτυρήθηκα, δύο γυναίκες υπάλληλοι άρχισαν να μου τραβούν τα μαλλιά και να με χτυπούν. Τις παρακαλούσα συνεχώς να σταματήσουν. Αλλά με έσυραν μέσα στον διάδρομο και μία από αυτές προσπάθησε να με στραγγαλίσει. Όταν αντιστάθηκα, μου έδεσαν τα χέρια και τα πόδια και με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο», είπε. Συνεχίζοντας, τόνισε πως «ένας άνδρας αστυνομικός της βίασε, της έβγαλε το σουτιέν και άρχισε να την κλωτσάει στο στήθος. Γύρω στις 06:00, ο υπεύθυνος αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος μπήκε στο δωμάτιο. Μου κατέβασε το παντελόνι. Στη συνέχεια κατέβασε το παντελόνι του και με απείλησε ότι θα με βιάσει πολλές φορές αν δεν σταματούσα να φωνάζω για βοήθεια».

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας ήταν μεθυσμένοι και επιθετικοί. Έτσι, η γυναίκα συνελήφθη και ο δικαστής την έθεσε υπό κράτηση. Τρεις ημέρες μετά την επίθεση, το Ανώτατο Δικαστήριο την άφησε ελεύθερη με εγγύηση.

Όσα δήλωσε ο πατέρας της

«Κάποιοι αξιωματικοί του στρατού με ενημέρωσαν ότι η κόρη μου είχε συλληφθεί και είχε σταλεί στη φυλακή. Μου επέτρεψαν να τη συναντήσω μόνο το επόμενο απόγευμα. Ελπίζω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε ο πατέρας της, σύμφωνα με το BBC.

Από την άλλη, μια δικηγόρος και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, η οποία συνάντησε τη γυναίκα στο νοσοκομείο, δήλωσε στο BBC ότι είναι «συγκλονιστικό να βλέπεις αυτό το είδος της ντροπής των θυμάτων. Έχει έναν τραυματισμένο ώμο, ένα κόψιμο στο πρόσωπό της και πρήξιμο γύρω από το μάτι της. Είναι πολύ τραυματισμένη. Ενώ μου μιλούσε, τα μάτια της έτρεχαν αρκετές φορές. Της είπα: "Θα πρέπει να είσαι θαρραλέα και να τα αντιμετωπίσεις όλα". Είπε ότι θα παλέψει μέχρι τέλους».

Η κυβέρνηση της Οντίσα τόνισε ότι «ανησυχεί για την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των γυναικών». Έχει ορίσει τον συνταξιούχο δικαστή Σίτα Ράνχαν Ντας (Chitta Ranjan Dash), να διεξάγει έρευνα και να υποβάλει έκθεση εντός 60 ημερών σχετικά με το περιστατικό.