UPDATE #NOW

Την ώρα που οι βιαστές της Πελικό δηλώνουν ένοχοι, ο δήμαρχος της Μαζάν λέει «εντάξει, δεν πέθανε κανείς»


Ερασμία Αρβανιτά

20 Σεπτεμβρίου 2024

Την ώρα που οι βιαστές της Πελικό δηλώνουν ένοχοι, ο δήμαρχος της Μαζάν λέει «εντάξει, δεν πέθανε κανείς»
Getty Images
Ακόμα ένας βιασμός για τη Ζιζέλ Πελικό

«Είμαι βιαστής όπως όλοι οι άλλοι σε αυτήν την αίθουσα», ήταν τα λόγια του Ντομινίκ Πελικό, του πρώην συζύγου της Ζιζέλ Πελικό, όταν κάθισε για πρώτη φορά στο εδώλιο του κατηγορούμενου, στο δικαστήριο της Αβινιόν. Το τέρας της Μαζάν ομολόγησε την ενοχή του για τον μαζικό βιασμό της συζύγου του και ολόκληρος ο πλανήτης «βράζει» από οργή.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Λιονέλ Ροντρίγκες, ένας από τους (τουλάχιστον) 50 άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό, παραδέχθηκε επίσης τις τερατώδεις πράξεις του. Ο Λιονέλ Ροντρίγκες, είναι μεταξύ των δεκάδων ανδρών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στον μαζικό βιασμό της Πελικό σε διάστημα μίας δεκαετίας. Ο ίδιος, παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι βίασε τη γυναίκα στις 2 Δεκεμβρίου 2018, αλλά δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να το κάνει.

«Εφόσον δεν έλαβα ποτέ τη συγκατάθεση της Ζιζέλ Πελικό, δεν έχω άλλη επιλογή από το να αποδεχθώ τα γεγονότα», δήλωσε στο δικαστήριο και συνέχισε απευθυνόμενος στην Πελικό: «Λυπάμαι, μπορώ μόνο να φανταστώ τον εφιάλτη που έχετε ζήσει ... και είμαι μέρος αυτού του εφιάλτη. Ξέρω ότι η συγγνώμη μου δεν θα αλλάξει αυτό που συνέβη, αλλά ήθελα να σας το πω αυτό».

«Αν ήξερα ότι δεν γνώριζε τι θα συνέβαινε, δεν θα πήγαινα εκεί», είπε στο δικαστήριο. «Θα έπρεπε να γνωρίζω ότι ήταν εντάξει με αυτό. Δεν της μίλησα, οπότε δεν μπορούσα να πάρω τη συγκατάθεσή της. Αισθάνομαι ένοχος για αυτό που έκανα. «Ποτέ δεν είπα στον εαυτό μου: "Θα βιάσω αυτή τη γυναίκα"», τόνισε. Ωστόσο, παραδέχτηκε: «Είμαι ένοχος για βιασμό». Και σε όλα αυτά, πρόσθεσε ότι έπρεπε να είχε φύγει όταν είδε ότι ήταν αναίσθητη, αλλά η δειλία του δεν τον άφησε.

Υπόθεση Πελικό: Ο δήμαρχος της Μαζάν είπε ότι «κανείς δεν πέθανε» για τους βιασμούς της Ζιζέλ

H Ζιζέλ Πελικό βιάστηκε ενώ ήταν ναρκωμένη, τουλάχιστον 92 φορές από τουλάχιστον 72 άνδρες. Ο πρώην άντρας της, της έριχνε χάπια στο φαγητό της και βιντεοσκοπούσε τις στιγμές που οι κατηγορούμενοι ασελγούσαν στο κορμί της. Ωστόσο, ο δήμαρχος της Μαζάν, Λουί Μπονέ, τόλμησε να πει σε συνέντευξή του, στις 17/09 στο BBC, ότι η «υπόθεση θα μπορούσε να είναι πιο σοβαρή» και πως «κανείς δεν πέθανε». Ακόμα ένας βιασμός για τη Ζιζέλ Πελικό.

Είπε, ότι η Ζιζέλ Πελικό και ολόκληρη η οικογένεια, «μπορούν να αρχίσουν από την αρχή». Και εδώ βλέπουμε τις δηλώσεις ενός δημάρχου να συμβαδίζουν με την κουλτούρα του βιασμού. Τα ίδια, είχε δηλώσει και στις 10/09, μιλώντας πάλι στο BBC. «Θα ήταν χειρότερα αν ο Πελικό είχε σκοτώσει τη γυναίκα του. Όταν εμπλέκονται παιδιά ή δολοφονούνται γυναίκες είναι πολύ σοβαρό γιατί δεν υπάρχει επιστροφή».

Μήπως, δεν υπάρχει επιστροφή σε αυτόν τον κόσμο γενικότερα;