Η σπατάλη τροφίμων συμβάλλει σημαντικά στην κλιματική αλλαγή αντιπροσωπεύοντας το 8% περίπου των παγκόσμιων εκπομπών θερμοκηπίου
Καθώς στοχεύουμε στο να μειώσουμε στο μισό τα απορρίμματα τροφίμων μας έως το 2030 και να δημιουργήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, είναι σημαντικό να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που πετάμε στον κάδο. Η παραγωγή, η επεξεργασία, η συσκευασία, η αποθήκευση και η μεταφορά τροφίμων απαιτούν ενέργεια, νερό και άλλους πόρους, οι οποίοι όλοι σπαταλούνται όταν τα τρόφιμα πετιούνται.
Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα των απορριμμάτων τροφίμων στο σπίτι σας.
Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr