UPDATE

Σαββατοκύριακο στο σπίτι με τα παιδιά: 5 ιδέες για να το απολαύσετε και να χαλαρώσετε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο


JTeam

5 Οκτωβρίου 2024

Σαββατοκύριακο στο σπίτι με τα παιδιά: 5 ιδέες για να το απολαύσετε και να χαλαρώσετε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο
Pexels
Μας ευχαριστείτε μετά

Η εβδομάδα τελείωσε, και επιτέλους ήρθε η στιγμή να χαλαρώσετε. Αν όμως τα παιδιά τρέχουν πάνω-κάτω στο σπίτι και η κούραση της εβδομάδας δεν λέει να φύγει, το να χαρείτε ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο μπορεί να φαίνεται αδύνατο.

Μην ανησυχείτε. Υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα ξεκούρασης και χαράς στο σπίτι, εύκολα, γρήγορα και κυρίως αποτελασμτικά.

Να τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας το Σαββατοκύριακο για να περάσετε τέλεια

Jenny.Gr
Pexels

Πικνίκ στο σαλόνι: Μετατρέψτε το σπίτι σε πάρκο

Ποιος είπε ότι χρειάζεται να βγείτε έξω για να κάνετε πικνίκ; Απλώστε μια κουβέρτα στο πάτωμα του σαλονιού, φτιάξτε εύκολα σνακ και sandwich και βάλτε μουσική με ήχους της φύσης.

Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με αυτή την αλλαγή και θα απολαύσουν τη διαδικασία του «εσωτερικού πικνίκ». Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε ένα διαγωνισμό ζωγραφικής ή να φτιάξετε μια σκηνή με κουβέρτες και μαξιλάρια για περισσότερη διασκέδαση.

Extra tip: Ετοιμάστε ένα μικρό καλάθι με εκπλήξεις, όπως βιβλία, χρωματιστά μολύβια και λίγα παιχνίδια, για να το ανοίξουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του πικνίκ.

Jenny.Gr
Pexels

Κινηματογραφική βραδιά με θέμα: Δημιουργήστε το δικό σας σινεμά

Φτιάξτε ένα μίνι κινηματογράφο στο σαλόνι σας. Ετοιμάστε ποπ κορν, στρώστε μαξιλάρια και κουβέρτες στο πάτωμα και διαλέξτε μια σειρά από αγαπημένες ταινίες ή κινούμενα σχέδια.

Για να κάνετε τη βραδιά πιο διασκεδαστική, ορίστε ένα θέμα — όπως «Νύχτα της Disney» ή «Superheroes Movie Night».

Κάντε τα παιδιά να νιώσουν πως πηγαίνουν στον κινηματογράφο φτιάχνοντας εισιτήρια από χαρτόνι και βάζοντας τα αγαπημένα τους σνακ σε χαριτωμένα σακουλάκια.

Extra ιδέα: Μετατρέψτε την κινηματογραφική βραδιά σε παιχνίδι! Δώστε στα παιδιά ένα μικρό μπλοκάκι και στυλό για να βαθμολογούν κάθε ταινία ή να ζωγραφίζουν τις αγαπημένες τους σκηνές.

Jenny.Gr
Pexels

Ημέρα spa για όλη την οικογένεια: Χαλαρώστε παρέα

Το spa δεν είναι μόνο για ενήλικες. Δημιουργήστε ένα μικρό οικογενειακό spa στο σπίτι με μάσκες προσώπου από φυσικά υλικά, ποδόλουτρα με αιθέρια έλαια και χαλαρωτική μουσική.

Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο — βάλτε τους να διαλέξουν την αγαπημένη τους μυρωδιά για τα σαπουνάκια ή να κάνουν ένα μασάζ πλάτης στους γονείς (γιατί όχι;).

Extra πρόταση: Φτιάξτε ένα DIY αρωματικό scrub για τα χέρια με ζάχαρη, μέλι και λάδι καρύδας και αφήστε τα παιδιά να το χρησιμοποιήσουν μαζί σας.

Jenny.Gr
Pexels

Οικογενειακό πρωτάθλημα επιτραπέζιων παιχνιδιών: Ποιος θα βγει νικητής;

Οργανώστε ένα μίνι τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών. Επιλέξτε αγαπημένα κλασικά παιχνίδια (όπως Μονόπολη, Scrabble ή UNO) και καθίστε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι.

Ορίστε ένα μικρό βραβείο για τον νικητή, όπως το να διαλέξει τι θα φάτε το βράδυ ή να επιλέξει την επόμενη ταινία. Μετατρέψτε το παιχνίδι σε παράδοση του Σαββατοκύριακου και δείτε πόσο πολύ θα το αγαπήσουν όλοι!

Extra fun: Εάν τα παιδιά είναι μικρότερα, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας επιτραπέζια παιχνίδια με απλά υλικά, όπως ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι μνήμης με κάρτες που έχετε ζωγραφίσει!

Jenny.Gr
Pexels

Δημιουργικό εργαστήριο: Περάστε μια μέρα γεμάτη με κατασκευές

Δημιουργήστε έναν μικρό «εργασιακό χώρο» στο τραπέζι της κουζίνας ή σε μια γωνιά του σπιτιού και μαζέψτε υλικά όπως χαρτόνια, χρωματιστά μολύβια, κόλλα, κουμπιά και κορδέλες.

Δώστε στα παιδιά μια πρόκληση: να φτιάξουν το αγαπημένο τους ζώο, έναν χαρταετό ή ένα καπέλο για να παίζουν. Αν είστε έτοιμοι για πιο δημιουργικά projects, μπορείτε να φτιάξετε μαζί και εποχιακές διακοσμήσεις για το σπίτι!

Extra ιδέα: Οργανώστε μια μικρή «έκθεση τέχνης» στο τέλος της ημέρας. Τα παιδιά θα νιώσουν περήφανα για τις δημιουργίες τους και θα απολαύσετε όλοι μαζί την χαρά της δημιουργίας.