UPDATE

Η Σιμόν Μπάιλς έγινε πρότυπο - 60% των γυναικών στις ΗΠΑ εστίασαν στην ψυχική υγεία τους, μετά το παράδειγμά της


JTeam

8 Οκτωβρίου 2024

Η Σιμόν Μπάιλς έγινε πρότυπο - 60% των γυναικών στις ΗΠΑ εστίασαν στην ψυχική υγεία τους, μετά το παράδειγμά της
Splash by Ideal Image
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η Σιμόν Μπάιλς επηρέασε ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών να θέσουν σε προτεραιότητα την ψυχική υγεία τους

Η Σιμόν Μπάιλς κατάφερε να ξεχωρίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και να βιώσει μια πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα της, κατακτώντας 4 μετάλλια - 3 χρυσά και 1 ασημένιο. Η γνωστή αθλήτρια έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και ανέβηκε στο μεσαίο βάθρο, κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα. Συνολικά, η Σιμόν Μπάλις κατέχει 39 Ολυμπιακά και Παγκόσμια μετάλλια, αποτελώντας μια από τις πιο πολυβραβευμένες αθλήτριες του κόσμου.

Σε αντίθεση με το 2024, το 2020 η Σιμόν Μπάιλς, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εγκατέλειψε πολύ γρήγορα την προσπάθειά της, ανακοινώνοντας πως θα αποσυρθεί για ένα εύλογο διάστημα, προκειμένου να ξεκουραστεί και να θέσει σε προτεραιότητα την υγεία της - σωματική και ψυχική. Και έτσι έγινε. Η επιτυχημένη αθλήτρια αποχώρησε από την εθνική ομάδα που βρισκόταν στο Τόκιο, εκπλήσσοντας τους πάντες, αφού θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί.

Η Σιμόν Μπάιλς άνοιξε τον δρόμο σε άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας

Αυτή η «κατάρρευση» ήταν μια αντίδραση του σώματός της στη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί νωρίτερα από τον Λάρι Νάσαρ. Ήταν γιατρός της Εθνικής Ομάδας Γυμναστικής των ΗΠΑ. Κατηγορήθηκε από περίπου 250 γυναίκες και μετά τη δίκη, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη

Πίσω στο 2021, λοιπόν, η Σιμόν Μπάιλς έθεσε σε προτεραιότητα την ψυχική υγεία της, έκανε ένα βήμα πίσω από την καριέρα της και εστίασε στις πληγές και τα τραύματα που έφερε στην ψυχή της. Αυτή η απόφαση ενέπνευσε πολλές γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, σύμφωνα με τα στοιχείας νέας έρευνας. Ειδικότερα, 60% των γυναικών περπάτησαν στον δρόμο που άνοιξε η Σιμόν Μπάιλς, θέτοντας σε προτεραιότητα την ψυχική υγεία τους.

Η αθλήτρια κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και να φτάσει στην κορυφή, αφού πρώτα κατανόησε την ανάγκη της για προσωπική φροντίδα και ηρεμία. Η Σιμόν Μπάιλς έδωσε στην ψυχική υγεία της την πρέπουσα σημασία. Δεν σκέπασε τα προβλήματα που υπήρχαν εσωτερικά και την ταλαιπωρούσαν, αλλά τα αντιμέτωπισε ευθέως - όσο επίπονο κι αν ήταν αυτό.

Μόνο τότε κατάφερε να περιθάλψει την πληγή, να απαλλαγεί από τα αρνητικά συναισθήματα και να προχωρήσει απελευθερωμένη παρακάτω, κάνοντας focus στην αθλητική καριέρα της.