UPDATE

Η νέα Barbie της Mattel είναι Ινδή και είναι αφιερωμένη στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας


JTeam

9 Οκτωβρίου 2024

Η νέα Barbie της Mattel είναι Ινδή και είναι αφιερωμένη στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας
Barbie/Mattel
Η εμβληματική κούκλα που λατρέψαμε στην παιδική ηλικία μας σχεδιάστηκε ως Ινδή, τιμώντας την ομορφιά και την κουλτούρα της χώρας

Με αφορμή το μεγαλύτερο ινδικό φεστιβάλ Ντιβάλι (Diwali) ή αλλιώς το φεστιβάλ των Φώτων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, η Mattel ανακοίνωσε το λανσάρισμα μιας νέας Barbie. Πρόκειται για την κούκλα Diwali, η οποία σχεδιάστηκε από την Ανίτα Ντογκρέ με σκοπό να τιμηθεί και να αναδειχθεί η ινδική μόδα.

Αν αναλογιστεί κανείς πόσο μεγάλος είναι ο πληθυσμός της Ινδίας, αυτή η είδηση σκόρπισε αμέτρητα χαμόγελα στα κορίτσια της χώρας - κι όχι μόνο - αφού ταυτίστηκαν με την ολοκαίνουργια Barbie, βλέποντας στοιχεία του πολιτισμού τους. Αναμφισβήτητα, αυτή η κούκλα αποτελεί σύμβολο και δεν είναι καθόλου τυχαία η σημαντική θέση που συνεχίζει να κατέχει στη θέση των μικρών και των μεγάλων παιδιών.

Η νέα Barbie τιμά ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ της Ινδίας

Η ενδυμασία της κούκλας είναι εμπνευσμένη από παραδοσιακά στοιχεία της Ινδίας. Ένα φλοράλ top, ένα επίσης φλοράλ γιλέκο και μια φούστα σε γραμμή Α με μοτίβο «lehenga» παραπέμπουν στην ινδική μόδα. Τα λουλούδια που είναι ραμμένα στη φούστα συμβολίζουν τη δύναμη και την ομορφιά. Παράλληλα, τα χρυσά κοσμήματα αντανακλούν τη λάμψη του φεστιβάλ.

Το Ντιβόλι θα λάβει χώρα στις 31 Οκτωβρίου και στη 1 Νοεμβρίου, ενώ μερικές ημέρες νωρίτερα θα κυκλοφορήσει επίσημα η Barbie, καθώς συνδέεται με τον εορτασμό του. «Στο Ντιβόλι, η Barbie και εγώ ενθαρρύνουμε τον κόσμο να γιορτάσει την όμορφη κληρονομιά της ινδικής μόδας και κουλτούρας», σχολίασε η σχεδιάστρια της κούκλας.
Ακόμα, αποκάλυψε πως σκοπός της ήταν να συνδυάσει τη «μοντέρνα αισθητική με τα παραδοσιακά στοιχεία» και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα μάλλον το κατάφερε.

Το φεστιβάλ Ντιβάλι είναι πολύ σημαντικό για τον ινδουιστικό λαό, καθώς σκοπός του είναι να μεταδώσει τη δύναμη του καλού έναντι του κακού. Ο λόγος που χαρακτηρίζεται κι ως φεστιβάλ των Φώτων είναι επειδή οι συμμετέχοντες επιθυμούν να πλημμυρίσουν με φως οι ψυχές τους - οι ψυχές όλων δηλαδή - και να απομακρύνουν το σκοτάδι από τη ζωή τους.