UPDATE

Αδέρφια Μενέντεζ: Βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην αποφυλάκιση, μετά από 34 χρόνια


JTeam

15 Οκτωβρίου 2024

Αδέρφια Μενέντεζ: Βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην αποφυλάκιση, μετά από 34 χρόνια
Getty Images @Ted Soqui
Η κομητεία του Λος Άντζελες επανεξετάζει την υπόθεση των αδελφών Μενέντεζ, μετά τη σειρά του Netflix

Η υπόθεση των αδελφών Μενέντεζ ήρθε ξανά στο προσκήνιο με αφορμή τη σειρά του Netflix «Monsters:The Lyle and Erik Menendez Story», που περιγράφει την ιστορία της ζωής τους. Πίσω στο 1989, ο Έρικ και ο Λάιλ σκοτώνουν με καραμπίνες τους γονείς τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ, μη αντέχοντας άλλο τη ψυχολογική, συναισθηματική και σεξουαλική κακοποίηση που δεχόντουσαν για χρόνια πίσω από τις πόρτες τους σπιτιού τους.

Το 1996, τα αδέρφια Μενέντεζ καταδικάστηκαν για τη δολοφονία των γονιών τους και παρά την εξομολόγησή τους ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, το δικαστήριο δεν πίστεψε στην αθωότητά τους και μπήκαν στη φυλακή. Σε μία από τις δίκες τότε, ο Λάιλ υποστήριξε ότι ο πατέρας τους τούς κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 6 τους, ενώ ο Έρικ κατηγόρησε τη μητέρα τους για σωματική βλάβη και σεξουαλική παρενόχληση από την ηλικία των 11.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Vanity Fair, ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες, Τζορτζ Γκασκόν, προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου τις επόμενες ημέρες, ώστε να ανακοινώσει ότι προτείνει επίσημα την αποφυλάκιση των αδελφών Μενέντεζ, μετά από 34 χρόνια που βρίσκονται στη φυλακή. Έπειτα, ο δικαστής πρέπει να αποφασίσει αν συμφωνεί ή όχι με τον εισαγγελέα, ώστε να παρθεί η τελική απόφαση για το μέλλον των δύο αδερφών.

Το χρονικό του εγκλήματος των αδερφών Μενέντεζ που απασχόλησε ολόκληρο τον πλανήτη

Ο Λάιλ γεννήθηκε το 1968 και έτσι σήμερα είναι 56 ετών, ενώ ο Έρικ το 1970 και έτσι σήμερα είναι 54 ετών. Όταν ο μεγάλος ήταν 20 και ο μικρός 18 αποφάσισαν να δώσουν ένα τέλος στο μαρτύριό τους με τον πιο λάθος τρόπο - που τότε τους φαινόταν ο σωστότερος. Πήραν τις καραμπίνες και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον πατέρα τους και έπειτα τη μητέρα τους, οι οποίοι έπεσαν νεκροί με πέντε και εννιά σφαίρες αντίστοιχα.

Για μια εβδομάδα, τα αδέρφια Μενέντεζ ζούσαν το όνειρο, μέχρι που ο Έρικ εξομολογήθηκε στον ψυχολόγο τους το έγκλημα και εκείνος κατέφυγε στην αστυνομία. Και οι δύο περιέγραψαν στους αστυνομικούς όσα υπέμεναν μέσα στο σπίτι τους, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας τους τους βίαζε και ότι η μητέρα τους γνώριζε, όμως, δεν έκανε τίποτα για να τους προστατέψει.

Αν και κάποια μέλη της οικογένειας επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά τους, υπήρχαν και εκείνοι που εναντιώθηκαν, υποστηρίζοντας ότι διέπραξαν τον φόνο για να περάσει στα χέρια τους η περιουσία των γονιών τους. Μετά από πάνω από τρεις δεκαετίες στη φυλακή, σήμερα βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην αποφυλάκισή τους.