UPDATE ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ

Η HOPEgenesis χαρίζει ελπίδα στην υπογεννητικότητα


21 Απριλίου 2017

pexels-photo-62272301.jpeg

Και ενώ ο αριθμός των νέων ζευγαριών που ζουν στην Ελλάδα αρχίζει και μειώνεται με επακόλουθο τη συρρίκνωση του αριθμού γεννήσεων, έρχεται η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής και συγκεκριμένα ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας. Βασικός στόχος της είναι η υποστήριξη γυναικών που είναι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας να ταξιδεύουν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της κύησης, να παρακολουθούνται από ομάδα μαιευτήρων-γυναικολόγων και να γεννούν δωρεάν. Με απλά λόγια καλύπτει όλες τις ανάγκες μιας γυναίκας από την στιγμή που μένει έγκυος έως τη γέννα. Τα έξοδα αφορούν εξετάσεις κατά τη διάρκεια της κύησης, ιατρική παρακολούθηση της ενδιαφερόμενης/επωφελούμενης, έξοδα μεταφοράς εν όψει εξετάσεων και ιατρικών επισκέψεων στην Αθήνα της εγκυμονούσας και του συντρόφου/συζύγου της και επιστροφή τους στο νησί, τοκετός στο μαιευτήριο χωρίς κανένα κόστος, διαμονή λόγω του τοκετού στην Αθήνα για τις συγκεκριμένες γυναίκες αλλά και τον σύντροφο/σύζυγο τους, επιστροφή στο σπίτι στην συνέχεια με όλα τα έξοδα πληρωμένα, όπως και ένα "Καλώς Ήρθες" πακέτο με βασικό εξοπλισμό και προμήθειες που θα χρειαστεί η γυναίκα για τις πρώτες μέρες – εβδομάδες της ζωής του νεογνού.

Ο οργανισμός στρέφεται κυρίως στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, τους προσφέρει ασφάλεια και κίνητρο στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν. Ήδη έχει συμβάλλει σε 2 «θαύματα», με τη γέννηση του 1ου παιδιού από το ακριτικό νησί της Θύμαινας την 1η Δεκεμβρίου του 2016 και του 2ου παιδιού από το νησί των Φούρνων στις 20 Ιανουαρίου 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας εμφανίζεται εντονότερο σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι η Θύμαινα και οι Φούρνοι, καθώς οι γεννήσεις που σημειώθηκαν στις συγκεκριμένες περιοχές το 2015 ήταν μηδενικές.

Για την επίτευξη αυτών των υψηλών στόχων, η σταθερή υποστήριξη των Φίλων της HOPEgenesis κρίνεται αναγκαία και σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η δημιουργία του προγράμματος #FILOS2017, όπου μέσω μιας απλής διαδικασίας εγγραφής στην ιστοσελίδα www.hopegenesis.org/filos, ο Φίλος της HOPEgenesis, συνδράμοντας το ποσό συμμετοχής του, λαμβάνει τον “I AM HOPE” φάκελο ο οποίος περιλαμβάνει το κλειδί που ξεκλειδώνει την ‘Ελπίδα’ και το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των #FILOS2017.