UPDATE CITY BLOGGING

Digital Culture: Η νέα online πλατφόρμα που παρουσιάζει δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις 


The Jennettes

2 Ιουνίου 2020

Digital Culture: Η νέα online πλατφόρμα που παρουσιάζει δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θεσμοθετεί φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός - συνδέοντας την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι εποπτευόμενοι φορείς του και πολυάριθμοι πολιτιστικοί οργανισμοί, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΥΠΠΟΑ δημιουργώντας και προβάλλοντας πολιτιστικές παραγωγές στο διαδίκτυο, με ελεύθερη πρόσβαση.

«Η ευρύτατη παραγωγή ψηφιακού πολιτιστικού περιεχομένου ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας πλατφόρμας που θα συγκεντρώνει και θα προβάλλει το ψηφιακό πολιτιστικό περιεχόμενο, ακόμη και μετά την έξαρση της πανδημίας«, δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

"Το ΥΠΠΟΑ ενισχύει τη δημιουργία βιώσιμου πολιτιστικού και δημιουργικού περιβάλλοντος, στις νέες συνθήκες. Η διάδοση καλών πρακτικών στον δημιουργικό τομέα, η υιοθέτηση κατάλληλων εργαλείων στην ανάπτυξη νέων μεθόδων επικοινωνίας με το κοινό, πρέπει να είναι η μακροπρόθεσμη στρατηγική προσέγγιση των πολιτιστικών οργανισμών. Ο σχεδιασμός του ΥΠΠΟΑ αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς, στην ενίσχυση των συναφών επαγγελμάτων, στη δημιουργία ψηφιακού πολιτιστικού προϊόντος, το οποίο μπορεί να είναι άμεσα διαθέσιμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τους συνεργάτες του για όλη την υποστήριξή τους"

https://instagram.com/p/CA5TgEnJuuY/

Στη νέα πλατφόρμα digitalculture.gov.gr το ΥΠΠΟΑ θα συγκεντρώνει όλα τα καθημερινά δρώμενα, που προσφέρονται δωρεάν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Θα αναρτώνται οι πολιτιστικές δραστηριότητες των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, των Εφορειών Αρχαιοτήτων, των Μουσείων, των εποπτευόμενων φορέων.

Η θεματολογία θα επικεντρώνεται σε επτά ενότητες: Μουσική, Θέατρο, Κινηματογράφο, Βιβλίο, Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι και Εκπαιδευτικά Προγράμματα και θα είναι «ανοιχτή» σε όλους.