UPDATE CITY BLOGGING

Το Cinema Alive έφερε τον immersive κινηματογράφο στην Ελλάδα και άλλαξε την ένοια του drive-in


Στεφανία Παπαδημητρίου

11 Δεκεμβρίου 2021

Το Cinema Alive έφερε τον immersive κινηματογράφο στην Ελλάδα και άλλαξε την ένοια του drive-in
To Cinema Alive έφερε τον immersive κινηματογράφο στην Ελλάδα και επαναπροσδιόρισε το drive-in

Παίρνοντας τον νοσταλγικό αέρα των drive-in σινεμά κι αναμιγνύοντάς τον με το immersive θέατρο, παίρνουμε το Cinema Alive. Αν μπήκατε στο Instagram την ημέρα του Halloween, σίγουρα το είδατε σε κάποιο story – ηθοποιοί, μεταμφιεσμένοι σε χαρακτήρες αγαπημένων ταινιών τρόμου και όχι μόνο, εμφανίζονταν ανάμεσα στα αυτοκίνητα προσφέροντας πρωτόγνωρες εμπειρίες στους θεατές.

Η ιδέα ξεκίνησε στο εξωτερικό – από underground events στην Αγγλία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, τα οποία εξελίχθηκαν σε μεγάλες παραγωγές. Αυτές είδαν οι δημιουργοί του Cinema Alive, οι οποίοι σκέφτηκαν «γιατί να μην το φέρουμε και στην Ελλάδα;». Οπότε το έκαναν. Τόσο απλά.

Χωρίς να το περιμένουν, είδαν την προσπάθειά τους να λαμβάνει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση. Τους εξέπληξε ευχάριστα αυτό, κυρίως «επειδή είναι κάτι άγνωστο εδώ, αλλά και πολύ δύσκολο να περιγράψουμε με λόγια».

Jenny.Gr

Το Cinema Alive δεν έχει σχέση με τον συμβατικό κινηματογράφο - δεν μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ των δύο. Με τις παραστάσεις του, δε βλέπουμε απλώς την ταινία αλλά βυθιζόμαστε σε αυτήν, νιώθουμε να είμαστε μέρος της.

Jenny.Gr

«Φεύγοντας από τα events μας, το σημαντικότερο είναι ο κόσμος να έχει διασκεδάσει, να έχει περάσει καλά. Αν οι θεατές παρακολούθησαν μία ήδη αγαπημένη ταινία, ελπίζουμε να την είδαν με διαφορετικό μάτι, αυτήν τη φορά. Να ανακάλυψαν στοιχεία που ίσως τους είχαν περάσει απαρατήρητα στο παρελθόν».

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Από την 1η Δεκεμβρίου, μπορούμε να απολαύσουμε το τελευταίο project του Cinema Alive - είναι θεατρική παράσταση, αυτήν τη φορά. Σε μία εποχή που η βία πρωταγωνιστεί σχεδόν καθημερινά στις ειδήσεις, σε συνεργασία με την ομάδα ΕΝΑ παρουσιάζουν το Far Away της Caryl Churchill. Πρόκειται για ένα δυστοπικό έργο που παίχτηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 2000 και παραμένει προφητικό κι επίκαιρο, δείχχνοντας ότι αν ξεκινήσεις πόλεμο βαφτίζοντας εχθρούς σου τους πάντες και τη Φύση, τότε κι αυτοί θα κάνουν το ίδιο.

Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σκλάβου, με τους Σάββα Κοβλακά, Έλενα Παπαβασιλείου, Μαρίτα Τζατζαδάκη, θα το βρούμε στο Θέατρο 104.