UPDATE #NOW

Ώρα για τρόμο: 10 κλασικές horror ταινίες που επιβάλλεται να δείτε αυτό το Halloween


Κλέλια Φατούρου

29 Οκτωβρίου 2021

Ώρα για τρόμο: 10 κλασικές horror ταινίες που επιβάλλεται να δείτε αυτό το Halloween

Αν είστε fan του είδους και δεν σας ξεφεύγει spooky ταινία, θα είστε ήδη εξοικειωμένοι με τη λίστα που ακολουθεί.

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να βλέπουμε θρίλερ μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες, ώστε να είναι ολοκληρωμένη η εμπειρία. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για τις κλασικές επιλογές, που πιθανώς θα βρούμε σε DVD στο σπίτι (ή στο Netflix). Η ημέρα του Halloween (31 Οκτωβρίου) γίνεται η τέλεια αφορμή για να μείνουμε σπίτι, να φάμε ζαχαρωτά, cupcakes, να πιούμε κοκτέιλ και να δούμε κλασικά θρίλερ.

Frankestein

Πάμε πολύ παλιά, να θυμηθούμε τον κλασικό κινηματογράφο του 1930. Ένας επιστήμονας ζωντανεύει ένα τερατώδες πλάσμα, το οποίο οδηγεί στον θάνατο και των δύο. 

Halloween

Εδώ δεν σας έχω μόνο μία, αλλά 4 ταινίες. Οι ταινίες με δολοφόνο τον Michael Myers (και τη γνωστή του μάσκα)Το Halloween έκανε πρεμιέρα το 1978, με πρωταγωνίστρια την Jamie Lee Curtis, επέστρεψε με sequel το 1998, είδαμε το τρίτο μέρος το 2018 και τώρα μας περιμένει το 4ο και τελευταίο μέρος στους κινηματογράφους. Ξεκινάμε με τις προηγούμενες για ζέσταμα.

The Shining

Δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω κάποια από τις ταινίες που βασίστηκαν στα ομώνυμα βιβλία του Stephen King, αλλά η Λάμψη του Κιούμπρικ, με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον αποτελεί διαχρονική αξία. Ο συγγραφέας Jack Torrance αναλαμβάνει τη δουλειά του φροντιστή ενός ξενοδοχείου στο Κολοράντο και μετακομίζει εκεί με τη γυναίκα και τον γιο του. Παγιδεύονται εκεί εξαιτίας μίας χιονοθύελλας και ο Jack έρχεται πιο κοντά με τα φαντάσματα που στοιχειώνουν το ξενοδοχείο.

It

Μία ταινία-σύμβολο του horror. Ο λόγος που φοβόμαστε τους κλόουν. Ο Pennywise στην cult εκδοχή του 1990 αλλά και η σύγχρονη εκδοχή που αποτελείται από δύο μέρη, και καταφέρνει να γίνει ακόμα πιο τρομακτική. Όποια και αν επιλέξετε, αξίζει.

Scream

Δεν γίνεται να μιλάμε για horror movies και να μην συμπεριλάβουμε το Scream. Εν αναμονή του Scream 5, αναβιώνουμε τα ουρλιαχτά της Cindy, και απολαμβάνουμε την κορυφαία Halloween στολή όλων των εποχών. Αυτή του Ghostface.

Ο Εξορκιστής

Μπορεί σήμερα να μας φαίνεται εντελώς γελοίο το να βλέπουμε ένα κορίτσι που πρέπει να κάνει εξορκισμό για να διώξει τον Σατανά που μπήκε μέσα της, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι από τα πρώτα θρίλερ που είδαμε στην παιδική μας ηλικία. Το σάουντρακ πάντως, ηχεί ακόμη στα αυτιά μου.

Το Παιδί της Ρόζμαρι

Άλλη μία ταινία ορόσημο που πέτυχε τον απόλυτο τρόμο, χωρίς να δούμε σκηνές φρίκης. Η Mia Farrow γεννά ένα παιδί αλλά δεν γνωρίζει τη συμφωνία που έχει κάνει ο άντρας της με τον διάβολο. Και είναι απλά καθηλωτική.

Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες

Μία δεκαετία πριν το Scream, ο μετρ του είδους Wes Craven μας σύστησε ένας από τους πιο τρομακτικούς villains όλων των εποχών. Τον Freddy Krueger. Και αν δεν σας πείθω εγώ, θα σας πείσει το trailer.

Get Out

Η πιο πρόσφατη ταινία αυτής της λίστας κέρδισε Όσκαρ σεναρίου και πέρασε στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες horror movies. Ένας μαύρος φωτογράφος επισκέπτεται το πατρικό της κοπέλας του για πρώτη φορά και παγιδεύεται. Όταν ο ρατσισμός συναντά τη φρίκη.

Hocus Pocus

Κλείνω με την ταινία που πρέπει να δείτε, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ένας συνδυασμός κωμωδίας, χαλαρού τρόμου, εφηβικού ρομάντζου και των αδερφών Σάντερσον που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε να κυνηγούν ψυχές παιδιών πάνω σε σκούπες.