UPDATE CITY BLOGGING

Μικρά βιβλιοπωλεία που έχουμε αγαπήσει σε κάθε γειτονιά της Αθήνας


JTeam

25 Μαΐου 2022

Μικρά βιβλιοπωλεία που έχουμε αγαπήσει σε κάθε γειτονιά της Αθήνας
Σήμερα είναι η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων, μία υπέροχη αφορμή να ανακαλύψουμε και να στηρίξουμε τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία της πόλης μας

Στην αρχή της πανδημίας, μετά από παρότρυνση μίας συναδέλφου είχα πάρει μέρος σε μία δράση, στην οποία διάλεγες ένα βιβλίο για έναν ανώνυμο «φίλο» με βάση μερικά στοιχεία που σου έδινε. Στόχος της δράσης αυτής ήταν η ενίσχυση των τοπικών, μικρών βιβλιοπωλείων, που ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας δυσκολεύτηκαν πολύ.

Πράγματι, αν κάτι μου έμεινε από αυτή τη δράση, ήταν τα βιβλιοπωλεία που ανακάλυψα στην πόλη. Βιβλιοπωλεία μικρά, της «γειτονιάς» με ό,τι αυτό συνεπάγεται: Με ιδιοκτήτες που αγαπούν το βιβλίο και θα αφιερωθούν με όρεξη στο να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα, «ζεστούς» χώρους, όπου το βιβλίο δεν είναι απλά ένα προϊόν προς πώληση, αλλά έναυσμα για τις όμορφες συζητήσεις και ανταλλαγές ιδεών.

Από τότε έχω ανακαλύψει αρκετά μικρά βιβλιοπωλεία, οπότε με αφορμή την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων αποφάσισα να παραθέσω τα αγαπημένα μου. Από το Κουκάκι μέχρι το Μοναστηράκι και το Περιστέρι, αυτά είναι τα μικρά βιβλιοπωλεία της πόλης, που οι Αθηναίοι έχουν αγαπήσει για την αυθεντική ταυτότητά τους και τις πρωτότυπες επιλογές τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr