UPDATE CITY BLOGGING

To manouka έκλεισε 1 χρόνο και συνεχίζει να μεγαλώνει και να μεταμορφώνεται ανάλογα με τις εποχές


JTeam

25 Μαΐου 2022

To manouka έκλεισε 1 χρόνο και συνεχίζει να μεγαλώνει και να μεταμορφώνεται ανάλογα  με τις εποχές
Τα πρώτα κεράκια σβήστηκαν και ακολουθούν πολλές εκπλήξεις και νέα που φέρουν πάντα την υπογραφή του manouka στα ελληνικά προϊόντα και στις βαθιές ελληνικές γεύσεις

Το αγαπημένο wine restaurant παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε κατάφερε όχι μόνο να εξελιχθεί, αλλά και να νοστιμίσει στην ουσία την καρδιά της πόλης με προτάσεις που ξεκινούν από νωρίς νωρίς το πρωί και ακολουθούν τις εναλλαγές στην ώρα και στις επιθυμίες.

Ανεβαίνοντας το πρωί στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Utopia στην Ερμού, όπου στεγάζεται, ενσωματώνεσαι αυτόματα στην ήρεμη αύρα που αποπνέει το manouka. Το φως διαχέεται μοναδικά και καδράρει την πιο συγκλονιστική θέα, την Ακρόπολη, την καλύτερη συντροφιά, για να απολαύσεις τον καφέ σου και ένα πρωινό που παρουσιάζει μια λαχταριστή αλεγκρία υλικών, ή γιατί όχι και το απόγευμα με ένα brunch, που φέρει άρωμα ελληνικό με εξωτικές πινελιές τόσες όσες χρειάζονται για μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική εμπειρία.

Τι καλύτερο από το να έχεις να διαλέξεις δημιουργικές και περίτεχνες γεύσεις και να μπορείς να τις συνοδεύσεις με ότι τραβάει η όρεξη σου, από αφρώδη κρασιά, σπιτικά ροφήματα, φυσικούς χυμούς, μέχρι δροσερά απεριτίβο;

Το ίδιο πανέμορφο είναι το σκηνικό καθώς περνάει η ώρα. Τα χρώματα στον ουρανό αλλάζουν και αμέσως αντικατοπτρίζονται στην περιμετρική θέα του manouka και ξαφνικά δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από τα εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης, εκτός και αν σου έρθει ένα από τα νέα πιάτα που κεντάνε την Ελληνική κουζίνα με φαντασία και κάποιο από τα κρασιά, που τιμούν το ελληνικό teroir και τις ξεχωριστές γηγενείς ποικιλίες και τότε το βλέμμα επικεντρώνεται αλλού!

Η φιλοσοφία της κουζίνας αντανακλά στις γευστικές μνήμες και τις επανατοποθετεί με σύγχρονη ματιά και τεχνική. Ο Μάνος Στρατάκης, δημιουργός του manouka, είχε ένα πράγμα στο μυαλό του, ένα μαγαζί που να αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα και να την αναβαθμίζει. Σε αυτό το πλαίσιο η κουζίνα του manouka κάνει το επόμενο βήμα, μια μετάβαση στην σύγχρονη Ελληνική κουζίνα και όσα εκείνη πρεσβεύει σε ευρηματικότητα και fusion παρεμβολές. Στο νέο μενού που έρχεται όλα τα πιάτα πατάνε στο αρχέτυπο της παράδοσης και της ελληνικής διατροφικής συνήθειας και εμπλουτίζονται με τις κατάλληλες δόσεις εξωτισμού και fusion μαεστρίας. Για να πάρετε μια πρώτη γεύση τέτοια περίπτωση είναι το αναπάντεχο dumpling λαχανοντολμάς ή το παπουτσάκι αλλιώς, με ταρτάρ μοσχάρι και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας. Στη γευστική πατίνα του manouka παραμένουν οι θησαυροί του τόπους μας το λάδι, το βούτυρο, το μέλι, τα χόρτα, τα αλλαντικά, τα ψάρια τα οποία όμως γίνονται καμβάς γαστρονομικής πρωτοτυπίας κάτι όπως το επιδόρπιο ελαιολάδου λευκής σοκολάτας με παγωτό πράσινης ελιάς και πίκλα αγγούρι.

Και δεν είναι μόνο τα πιάτα αλλά και τα κρασιά και τα cocktails, που σερβίρονται όλες τις ώρες της ημέρας, κάνοντας ακόμη μεγαλύτερο γκελ την στιγμή του πιο ωραίου ηλιοβασιλέματος. Η λίστα των κρασιών είναι μοναδική καθώς αποτελεί μνεία στις ελληνικές ποικιλίες, ωδή στον Ελληνικό αμπελώνα και μέσο ανακάλυψης των μικρών παραγωγών και των σπάνιων τοπικών ποικιλιών. Μια λίστα εγκυκλοπαίδεια που δεν σταματάει να ενισχύεται με σπάνιες ετικέτες.

Τα cocktails είναι εξίσου δουλεμένα και εμπνευσμένα κατά την πλειοψηφία τους από ελληνικά συστατικά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την βραδινή εικόνα της φωτισμένης Ακρόπολης, του Λυκαβηττού, της Ερμού και του Συντάγματος συντροφιά με ένα δροσερό metaxa sour, ένα summer Athena ή ένα γλυκόπιοτο Frosio, που ραφινάρουν τα κλασικά cocktails και γαργαλάνε ευχάριστα τον ουρανίσκο.

Όποια στιγμή της ημέρας και αν επισκεφτεί κάποιος το manouka η εμπειρία είναι συναρπαστική, ένας συνδυασμός φιλοξενίας, μαγικής τοποθεσίας και φυσικά γεύσης, που βγαίνει από την ψυχή της ομάδας. Όσο για την συνέχεια; Έρχεται το νέο μενού, με στόχο το manouka να γίνεται καλύτερο, να εξελίσσει όσο γίνεται περισσότερο το concept του και να γίνεται ο γαστρονομικός προορισμός που θέλεις να επιστρέψεις!

manouka Ερμού 46, 7ος όροφος, Ξενοδοχείο utopia, 2103241814