UPDATE CITY BLOGGING

Cevicheria: Η Αγορά Μοδιάνο έχει το δικό της μαγαζί για αυθεντικό σεβίτσε, sushi και cocktails


Κλέλια Φατούρου

18 Φεβρουαρίου 2023

Cevicheria: Η Αγορά Μοδιάνο έχει το δικό της μαγαζί για αυθεντικό σεβίτσε, sushi και cocktails
photo credits: Όλγα Δεϊκου
Το new entry της Θεσσαλονίκης ετοιμάζει σεβίτσε, sushi και cocktails

Βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο, λίγες εβδομάδες πριν το grand opening της Αγοράς Μοδιάνο, στις αρχές Δεκεμβρίου. Τότε ήταν σχεδόν έτοιμο, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να δω αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ειδικά με τον υπέροχο φωτισμό, όταν νυχτώνει. Ξέραμε όμως ότι πρόκειται για μία δυνατή (και απαραίτητη) επιστροφή, τόσο για την πόλη, όσο και την ανάμνηση των ανθρώπων που έζησαν τη χρυσή εποχή της Αγοράς Μοδιάνο.

Ένας εμβληματικός χώρος, που ξεκίνησε το 1930, ως «Κεντρική Στοά Τροφίμων» και κάπου στη δεκαετία του '90, ξεκίνησε η πτώση. Αφού χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο το 1995, το 2017 αγοράστηκε από τον όμιλο Φάις και ξεκίνησε σιγά σιγά η μεγάλη επιστροφή του.

Jenny.Gr
photo credits: Όλγα Δεϊκου

Επέστρεψε λοιπόν στην παλιά του αίγλη, μετρώντας σήμερα περισσότερα από 70 καταστήματα, που έχουν κυρίως φαγητό, ενώ ο φωτισμός ανήκει στον άνθρωπο που είχε αναλάβει και το Μουσείο της Ακρόπολης. Ένα από τα spots της Αγοράς που τράβηξε την προσοχή μας και είναι από τα λίγα στην Ελλάδα, είναι η Cevicheria του Ηλία Κωνσταντινίδη, που έχει ήδη γίνει talk of the town.

Jenny.Gr
photo credits: Όλγα Δεϊκου

Πιστεύει ότι η επαναφορά της αγοράς είναι εξαιρετική και έχει γίνει σημείο αναφοράς της πόλης. «Έρχονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο, γιατί έχει ήδη μπει σε οδηγούς. 7 στις 10 παρέες είναι ξένοι, αλλά το έχουν αγαπήσει και οι ντόπιοι».

«Η ιδέα γεννήθηκε εξαιτίας της Αγοράς. Είμαστε δύο άνθρωποι που δεν έχουμε ιδέα από εστίαση. Η δουλειά μου είναι ιχθυέμπορος. Απλά μάς άρεσε το concept και είναι μία πρώτη ύλη που κατέχω». Τι σημαίνει όμως cevicheria; Τι θα βρει κάποιος πηγαίνοντας εκεί; «Έχουμε ενώσει 5 μαγαζάκια της αγοράς, δημιουργώντας έναν πολυχώρο. Το πρωί, θα βρεις έναν πάγκο παραδοσιακού ιχθυοπωλείου με φρέσκα ψάρια ημέρας, δίπλα είναι το sushi bar, που λειτουργεί από το μεσημέρι, και απέναντι είναι η cevicheria».

Jenny.Gr
photo credits: Όλγα Δεϊκου

Πρόκειται για μία nikkei κουζίνα, ένα κράμα ιαπωνικής και περουβιανής. Πρωταγωνιστεί το σεβίτσε, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, και σίγουρα δεν θα φας μόνο ωμά. Ψήνονται σουβλάκια μαρινασμένα (λαχανικά και ψάρια) στη robata, την ιαπωνική σχάρα και γενικά οι γεύσεις είναι φανταστικές. Και φυσικά, συνδυάζονται με ένα κοκτέιλ.

Jenny.Gr
photo credits: Όλγα Δεϊκου

Ρωτώ αν ο κόσμος της Θεσσαλονίκης είναι εξοικειωμένος με τη cevicheria και τις γεύσεις που του προσφέρει. «Δεν το περιμέναμε, αλλά τελικά είναι». Ίσως γιατί το σεβίτσε σερβίρεται πλέον παντού, και δεν αποτελεί άγνωστη λέξη, όπως συνέβαινε πριν 5 χρόνια. Στη Cevicheria όμως είναι αυθεντικό. «Στατιστικά, ο κόσμος προτιμά κυρίως σεβίτσε, sushi rolls αλλά και το σουβλάκι με το χταπόδι, σε σάλτσα kimchi». Κλείσαμε ραντεβού για την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ τη Θεσσαλονίκη, μόνο και μόνο για να δοκιμάσω τον πρωταγωνιστή του μαγαζιού.

Jenny.Gr
photo credits: Όλγα Δεϊκου