UPDATE CITY BLOGGING

Φrídda: Το greek bistrot της Κυψέλης σε περιμένει για φανταστικά κοκτέιλ και brunch (αλλά ξέχνα τα pancakes)


Κλέλια Φατούρου

13 Ιανουαρίου 2023

Φrídda: Το greek bistrot της Κυψέλης σε περιμένει για φανταστικά κοκτέιλ και brunch (αλλά ξέχνα τα pancakes)
photo credits: Γιώργος Κωστιάνης
Το στέκι της Άνω Κυψέλης έχει brunch, φαγητό, κρασιά, κοκτέιλ και cosy ατμόσφαιρα

Ένα greek bistrot άνοιξε πριν από 1 χρόνο στην Κυψέλη, σε ένα σημείο της περιοχής που δύσκολα θα βρεις κάτι άλλο. Η Φrídda δεσπόζει εκεί, ως μία all day πρόταση, με ελληνικές πρώτες ύλες, αποστάγματα και κοκτέιλ. «Αν υπήρχε ελληνικό Campari, θα το προτιμούσαμε σίγουρα», μου εξηγεί ο αδερφός του σεφ, Χρήστου Μπαλταγιάννη.

«Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα, γιατί είναι πολύ καλής ποιότητας, και ειδικά οι μικρές παραγωγές, όπως τα ελληνικά οινοποιία που έχουν λίγες αλλά πολύ καλές φιάλες. Η προσέγγισή μας είναι περισσότερο φιλική και μάς ενδιαφέρει το να έχουμε πελάτες που θα έρθουν ξανά και ξανά. Και αγαπάμε πολύ την Κυψέλη». Αυτό είναι και το κλίμα του μαγαζιού. Μικρό και cosy, με ανθρώπους που τρώνε, συζητούν ή έχουν έρθει με το laptop τους για να δουλέψουν.

Jenny.Gr
photo credits: Γιώργος Κωστιάνης

Τον ρωτώ για το όνομα του μαγαζιού και, όπως ήταν αναμενόμενο, αποτελεί έναν φόρο τιμής στη γυναίκα. «Χρησιμοποιήσαμε και ελληνικά γράμματα, για να μην δώσουμε κι άλλες διαστάσεις στο μαγαζί. Θέλαμε απλώς να κρατήσουμε τον δυναμισμό της. Το logo είναι ο χώρος του μαγαζιού και οι συνδέσεις που γίνονται ένα».

Jenny.Gr
photo credits: Γιώργος Κωστιάνης

Αν και η Φrídda μπορεί να σε ξεγελάσει και να σε κάνει να νομίζεις ότι έχει κυρίως brunch, μέχρι τις 8 το βράδυ, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα βρεις κι άλλα πιάτα, όπως κεφτεδάκια with a twist. Η λίστα των κρασιών ανανεώνεται συχνά, τα κοκτέιλ είναι φανταστικά (και θα τα βρεις με ονομασίες όπως η Καλλιστώ).

Jenny.Gr
photo credits: Γιώργος Κωστιάνης

Ο κόσμος συνήθως δοκιμάζει κάτι και επιστρέφει για αυτό, επειδή νιώθει ότι έχει βρει το πιάτο του. Και είναι ένα μενού που έχει περάσει από πολλές δοκιμές και γεύσεις μέχρι να κατασταλάξει σε αυτό που είναι σήμερα. Ένα brunch που δεν έχει pancakes ή burgers, αλλά είχε αυγόφετες με απάκι ή καγιανά, ενώ τώρα θα βρεις πάστα φλώρα και μελάτα αυγά μάτια με ντοματίνια Μεσσηνίας.

Δοκιμάσαμε φανταστικές μπρουσκέτες, που συνδυάζονται άψογα με τα κοκτέιλ, το κριθαρότο γαρίδας με κρέμα ξύγαλου Σητείας, κινόα με ψητό απάκι, ραπανάκι και σχοινόπρασο και θα επιστρέψουμε σίγουρα για τα κεφτεδάκια με αρωματική κρέμα γιαουρτιού.

Jenny.Gr
photo credits: Γιώργος Κωστιάνης

Ένα προσωπικό που δεν εξυπηρετεί μηχανικά αλλά που είναι ζεστό, ευγενικό και μπορείς να πιάσεις την κουβέντα ενώ πίνεις το κοκτέιλ σου σε μία πολύ όμορφη και ατμοσφαιρική μπάρα. Η Φrídda είναι άνετα το all day στέκι που ψάχνεις.

Jenny.Gr
photo credits: Γιώργος Κωστιάνης

Φrídda, Κρίσσης 50, Άνω Κυψέλη