COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχο σουφλέ με τα λαχανικά που μείνανε από προηγούμενο γεύμα


JTeam

26 Οκτωβρίου 2022

Υπέροχο σουφλέ με τα λαχανικά που μείνανε από προηγούμενο γεύμα
https://www.lacucinaitaliana.it
Φτιάξτε λαχταριστό σουφλέ χρησιμοποιώντας τα λαχανικά που μείνανε από προηγούμενο γεύμα. Και φυσικά δεν χρειάζεται να πετάξετε τίποτα.

Συχνά δεν ξέρετε πώς να επαναχρησιμοποιήσετε τα λαχανικά που σας έχουν περισσέψει. Εμείς σας έχουμε τη λύση με αυτό το πεντανόστιμο σουφλέ λαχανικών.

Υλικά

200 γρ. γάλα

150 γρ. μαγειρεμένα λαχανικά που σας έχουν περισσέψει

70 γρ βούτυρο

70 γρ. αλεύρι

4 αυγά

Μοσχοκάρυδο

Βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Για τη συνταγή του σουφλέ λαχανικών, ανακατεύουμε όλα τα μαγειρεμένα λαχανικά σε ένα μπολ (χρησιμοποιήσαμε κολοκυθάκια, σπαράγγια, φρέσκο ​​κρεμμυδάκι. Αλλά όλα τα λαχανικά εποχής που περισσεύουν, βρασμένα ή ψητά σε τηγάνι είναι μια χαρά)

Ύστερα ετοιμάζουμε μια πολύ πηχτή μπεσαμέλ ανακατεύοντας το βούτυρο και το αλεύρι σε μια κατσαρόλα για 2 με 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει κρέμα, για άλλα 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με μια πρέζα μοσχοκάρυδο.

Αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει και μετά προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών, έναν κάθε φορά και τα ανακατεμένα λαχανικά, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα, αφού έχει κρυώσει. Το αδειάζουμε σε μια φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και το ψήνουμε στους 180°C για 35-40 λεπτά.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.