UPDATE CITY BLOGGING

Κωσταλέξι: Μια παράσταση για την ανθρώπινη εξαθλίωση


JTeam

8 Μαΐου 2023

Κωσταλέξι: Μια παράσταση για την ανθρώπινη εξαθλίωση
Η 812: Coal Theater Company επιστρέφει στο Κωσταλέξι της Λαμίας 40 χρόνια μετά θεατροποιώντας μια από τις πιο σοκαριστικές ιστορίες της μεταπολεμικής Ελλάδας

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λαμία, στους πρόποδες της Οίτης και στις όχθες του Σπερχειού, βρίσκεται ο Κωσταλέξης – γνωστότερο ως Κωσταλέξι – ένα χωριό κάποιων εκατοντάδων κατοίκων. Το φθινόπωρο του 1978, το χωριό πλημμυρίζει από αστυνομικούς και δημοσιογράφους. Ανώνυμη καταγγελία έχει αναφέρει πως μια γυναίκα ζει έγκλειστη σε άθλιες συνθήκες για 29 χρόνια. Και πως υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι τα τρία αδέρφια της που, δια της βίας, την έχουν φυλακίσει.

Πίσω από την απίστευτη υπόθεση του Κωσταλέξι αποκαλύπτεται το πρόσωπο της Ελένης Καρυώτη. Μιας γυναίκας σε ημιάγρια κατάσταση, γυμνής, υποσιτισμένης, περιφερόμενης ανάμεσα στα περιττώματα της, αδύναμης ν’ αρθρώσει έστω και ελάχιστες λέξεις. Κι όμως, 45 χρόνια μετά, η φωνή της Ελένης Καρυώτη ακούγεται ξανά. Σε μια παράσταση από την 812: Coal Theater Company που φέρει το όνομα του χωριού της. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.